Globala rekryteringstrender 2016 – LinkedIns stora trendspaning

2016-05-31

Globala rekryteringstrender 2016 – LinkedIns stora trendspaning

globala_rekryterings_trender_linked_in_reachmee.png

LinkedIn har för femte gången i rad gjort en sammanställning av de globala rekryteringstrenderna – allt för att ge rekryterare en fingervisning om vart branschen är på väg. Här kommer godbitarna av det som du, som rekryterare, verkligen inte får missa!

De hetaste trenderna 2016

I topp bland rekryterare värden över kommer vikten av kvalitén i rekryteringarna för att kunna mäta prestation. Ett starkt employer brand är om möjligt ännu viktigare i år och hela 59% av de som deltog uppgav att de under året kommer att lägga mer resurser på att bygga sitt employer brand jämfört med året innan. En stor del av de tillfrågade är också överens om att de kommer att prioritera arbetet med att behålla anställda och sist men inte minst finns det också en gemensam uppfattning om att  användandet av så kallade ”employee referral programs”, rekrytering med hjälp av rekommendationer från befintlig personal, är en trend som är här för att stanna.

Vilka är då de största utmaningarna för rekryterare 2016?

Många är de rekryterare som minst en gång brottats med att korrelationen mellan ökat antal rekryteringar och ökning i budgeten är liten. Det här syns även i LinkedIns undersökning och är onekligen en utmaning som följer med år efter år. Obalansen mellan dessa två delar gör det svårare för organisationer att komma förbi sina utmaningar så väl som att utveckla sina talangstrategier. En annan utmaning som inte heller är direkt ny, men som även är viktig i år, är hur organisationer ska lyckas attrahera de bästa talangerna.

Och så några trender som inte bör glömmas bort…

Det går att se en röd tråd i de trender som är viktiga när man blickar framåt – alla handlar om styrkan i relationer. Det gäller då inte bara relationen med kandidaten, lika viktig är också relationen med partners och kollegor för att lyckas med rekryteringarna. Åter igen lyfts employer branding som en viktig trend, detsamma gäller souring av passiva kandidater, nyttjande av sociala och professionella nätverk så väl som ”employee referral programs”.

Vill du veta mer? 

Ladda ner hela undersökningen från LinkedIn. 

 

 

Prenumerera på ReachMees blogg Gör som många andra och anslut dig till vår blogg för att få de senaste inläggen, inbjudningar till våra kommande event, webinar och utbildningar direkt i din inkorg.

Relaterade Inlägg