Konsten att fånga en kandidat med en attraktiv karriärsida

2016-09-02

Konsten att fånga en kandidat med en attraktiv karriärsida

reachmee-forsvarsmakten-karriarsidor-sok-jobb

79% av jobbsökarna uppger att karriärsidan är den absolut viktigaste informationskällan i jakten på ett nytt jobb och så många som 3 av 5 kandidater använder sig utav mobilen i sitt jobbsökande.* Frågan vi alla borde ställa oss är: utnyttjar vi verkligen karriärsidans fulla potential för att fånga de bästa kandidaterna?

Snabbt och lätt

Lika viktigt som det är att karriärsidan är snygg och smälter in på er hemsida är det att göra det enkelt för kandidaten att söka jobb, oavsett om det görs via en mobil, dator eller läsplatta. Karriärsidan är många gånger en av de allra mest välbesökta sidorna på er hemsida och det här som ni antingen kommer övertyga eller förlora en potentiell kandidat. Det är även här ni har chansen att ge kandidaten en bra första kontakt med er organisation och genom det stärka ert varumärke.

Bra att tänka på

    • Gör det enkelt för kandidaten att ansöka. Kanidaten bör utan problem kunna ansöka via dator samt från mobil och läsplatta. Det finns idag olika lösningar för just det inbyggt i rekryteirngssystemen. 
    • Sociala funktioner är viktigt för att kunna möjliggöra för era medarbetare att tipsa vänner och bekanta om tjänsten men det gör det också enklare för er som organisation sprida tjänster internt så väl som extrent. 
    • Se till så att ni har en responsiv karriärsidan som anpassar sig och är lika snygg och enkel att använda även i mobil och läsplatta. Allt fler kandidater kommer använda något av det för att leta efter ett nytt jobb. 
    • Karriärsidan ska vara en natrulig del av er hemsida, oavsett om ni har gjort den själv eller har en integartion via ert rekryteringssystem. 

    • Våga använda film och bild som tilltalar kandidaten rent känslomässigt. Kan ni dessutom hitta sätt att skapa interaktion med kandidaten har ni ett stort försprång!

Vill du läsa mer om hur du kan tänka för att skapa den perfekta karriärsidan? Ladda ner vår guide här!

*Potentialparks, Online Talent Communication (OTaC) Study 2013

 

Prenumerera på ReachMees blogg Gör som många andra och anslut dig till vår blogg för att få de senaste inläggen, inbjudningar till våra kommande event, webinar och utbildningar direkt i din inkorg.

Relaterade Inlägg