Köpa rekryteringsverktyg ­ – så hittar du rätt lösning för er!

2016-06-20

Köpa rekryteringsverktyg ­ – så hittar du rätt lösning för er!

reachmee_rekryteringsverktyg_valja_ratt.pngAtt välja rekryteringsverktyg är inte det enklaste, därför ger vi dig här några tips på vägen. Vi rekommenderar också att du laddar ner vår omfattande köpguide som vi har sammanställt, där vi guidar dig genom hela processen med praktiska råd och tips.

Välj ett rekryteringssystem anpassat för alla 

Kanske är ni just nu i tankarna att börja använda ett rekryteringsverktyg eller så är ni på väg att byta från ett befintligt? Att hitta rätt verktyg för just din organisation är viktigt. Ett rekryteringssystem som inte uppfyller era krav eller inte passar er organisation riskeras att inte utnyttjas till fullo och blir då lätt en onödig kostnad som inte hjälper er att utvecklas. Med rätt rekryteringsverktyg kan ni, å andra sidan, få hjälp att säkra kvalitén i era rekryteringar, öka er ROI och framför allt få det stöd ni behöver för att hitta rätt person till rätt plats.

Viktigt att tänka på

  • Låt det ta lite tid – slarvar ni i urvalsprocessen är risken större att ni inte hittar rätt. Var noga med att se över nuläge och göre en ordentlig behovsanalys men glöm inte att fundera också framtiden. Hur ser er organisation ut om några år, kan ni växa med det rekryteringssystem som ni väljer?

  • Hitta ett system som är anpassat för alla – tänk på vilka som kommer använda rekryteringsverktyget. Beroende på hur er organisation ser ut, är användarna troligen HR, rekryterande chefer och såklart kandidaten.

  • Säkerhet – lätt att glömma men nog så viktigt! Tänk på att rekryteringssystemet ni väljer måste matcha de IT-krav som finns i organisationen i övrigt. Det är också viktigt att den leverantör ni väljer uppfyller de lagar som finns kopplat till hantering av personuppgifter.

  • Support – vilken form av stöd behöver ni? För vissa passar det bra med minsta möjliga support medan andra organisationer vill ha möjlighet till så väl utbildning som en personlig kontaktperson. Fundera över vad som är viktigt för just er!

  • Mätbarhet – gör ni verkligen rätt? Att kunna mäta det ni gör är viktigt för att få en bild av vad ni gör rätt och vad ni kan göra bättre. Det gäller såklart också er rekrytering. Se till så att det system ni väljer ger er goda möjligheter att mäta ert arbete.

Lycka till!

Ladda ner den fullständiga köpguiden för rekryteringsverktyg!

 

 

Prenumerera på ReachMees blogg Gör som många andra och anslut dig till vår blogg för att få de senaste inläggen, inbjudningar till våra kommande event, webinar och utbildningar direkt i din inkorg.

Relaterade Inlägg