LinkedIn – en guldgruva för rekryterare och en allt mäktigare annonskanal

2017-01-09

LinkedIn – en guldgruva för rekryterare och en allt mäktigare annonskanal

LinkedIn har kommit att bli något av en guldgruva för rekryterare. Det finns en rad olika tillvägagångssätt för att nå både passiva och aktiva kandidater. Precis som med alla nätverk finns det stor potential att effektivt nå ut till väldigt många personer, också utanför det egna nätverket. Men hur ska man gå tillväga och vilka olika möjligheter finns det för att sprida sina jobbannonser med hjälp av LinkedIn?

sa_annonserar_du_pa_linked_in_jobbannons.png

Steg ett – det börjar med företagssidan

LinkedIn erbjuder möjligheter att posta jobbannonser så väl kostnadsfritt som genom olika betalalternativ. Oavsett vilket alternativ som passar er bäst ska du först av allt se till att starta en företagssida på LinkedIn. När den väl är uppe kan du kostnadsfritt dela jobbannonser och samtidigt är det en perfekt kanal för att hjälpa till att bygga ert employer brand. Var noga med att lägga upp en tilltalande företagspresentation och tänk på att det här är ert ansikte utåt på LinkedIn, snygga bilder och ett intressant flöde är därför viktigt att ha i åtanke. Precis som i alla sociala medier bör det finnas en strategi och tanke med det ni ska lägga upp – prata gärna ihop dig med marknadsavdelningen så ni är överens om hur er företagssida ska se ut och användas.

Har ni redan en företagssida är det enklast att prata med den som är ansvarig, ofta någon på marknadsavdelningen, så denne kan hjälpa till att få tillgång till er företagssida.

Olika sätt att sprida jobbannonser med hjälp av LinkedIn

När din företagssida väl är uppe är det dags att komma igång att sprida dina jobbannonser, beroende på hur din budget ser ut finns det olika möjligheter. Har du tid och råd att testa dig fram är det självklart alltid bra för att se vad som fungerar bäst för just er. Det här kan du välja på: 

  • Posta jobbannonsen i ert eget nyhetsflöde via företagssidan – nå personer som redan gillar och känner till företaget. Passa också på att uppmuntra kollegor att gilla och dela posten i sina egna nyhetsflöden.

  • Dela/posta jobbannonsen i ditt eget flöde och nå ut via ditt eget nätverk.

  • 30-dagars jobbannonsering, LinkedIns egen ”favorit” och bra för dig med många rekryteringar per år.

  • ”LinkedIn Credits”, liknar 30-dagars jobbannonsering, passar om du inte har så många rekryteringar och/eller en mindre budget.

  • Direktannonsering via ditt rekryteringsverktyg– spara tid och effektivisera din annonsering.

Så kommer du igång

Ladda ner vår guide om du vill du veta mer om hur du steg för steg går tillväga för använda LinkedIn som annonkanal för dina jobbannonser.

 

Prenumerera på ReachMees blogg Gör som många andra och anslut dig till vår blogg för att få de senaste inläggen, inbjudningar till våra kommande event, webinar och utbildningar direkt i din inkorg.

Relaterade Inlägg