Spetsa till dina Facebookinlägg och få ett starkare employer brand

2017-01-31

Spetsa till dina Facebookinlägg och få ett starkare employer brand

Del 2. Följ med oss i vår bloggserie om hur du med hjälp av sociala medier kan stärka ert employer brand. I del 2 tittar vi närmare på employer branding på Facebook – vår troligen mest kända sociala medium. De flesta är redan varma i kläderna när det kommer till själva användandet, i den här delen får du därför tips om hur du kan vässa dina inlägg för att lyckas ännu bättre.  

spetsa_inlaggen_facebook_starkare_employer_brand_reachMee_rekrytering.png

Fackebook då och nu

September 2006 lanserades de funktioner som vi kommit att förknippa allra starkast med Facebook och sociala medier: nyhetsflödet och statusuppdateringar. Facebook gick då från att ha varit något som liknade en digital kontaktbok till att bli ”internets framsida”. Nyhetsflödet förändrade användarnas beteende radikalt. Istället för att vara en enkel samling av digitala profiler med personliga väggar för meddelanden så blev det en informationskälla där vänner, varumärken och kändisar plötsligt delade samma diskussionsutrymme. Facebook har kommit att bli en viktig kanal även för företag – inte minst för att stärka varumärket. 

Facebook har gradvis gått över från kronologiskt sorterade uppdateringar till matematiskt utvalda uppdateringar baserade på intressen, historik och kvalitet. Det innebär att de väljer vad användarna ska se, och när det ska visas. Hur populärt ett inlägg är kommer alltså att styra hur många gånger inlägget kommer att visas. Flera populära inlägg från samma företag/person kommer också hjälpa till att öka visningsgraden av nya inlägg.

Bli populär och stärk ert employer brand

Krasst sett kan vi alltså dra slutsatsen att det nu, om någon gång, är viktigare än någonsin att bli populär på Facebook för att alls kunna nå ut med sitt budskap och bygga ett starkare employer brand där. Men hur går du egentligen tillväga för att nå så många som möjligt och skapa populära inlägg?

Social Mouths analyserade 1,5 miljoner Facebookinlägg och fann de
viktigaste variablerna vid utformningen av Facebook-innehåll. Vi har valt ut 4 av dem och undersökt hur du med enkla medel kan spetsa till Facebookinläggen och bygga en populär företagssida:

  1. Antal ord
  2. Visuellt innehåll
  3. Tidpunkt
  4. Frågor

Läs också: Del 1. Få ut mer av er employer brandning på instagram.

Antal ord 

Du har säkert, precis som många andra, hört att korta inlägg leder till högre engagemang. Sambandet mellan korta inlägg och engagemang har påvisats flertalet gånger. Det har gjort att det mer eller mindre har blivit praxis för företag att hålla sig till inlägg under 80 tecken. Men kom ihåg, att bryta mot praxis kan vara effektfullt när det görs på rätt sätt. Genom att då och då lägg upp långa och välskrivna inlägg kan du särskilja er från mängden och på så vis få extra uppmärksamhet och engagemang. Stirra dig inte blind på antalet ord. Etablera istället ett syfte med inlägget och låt det styra om det ska bli långt eller kort.

Visuellt innehåll för employer branding 

Visuellt innehåll såsom länkar, video och bilder utgör 88 % av allt som läggs upp på Facebook. Visuella inlägg drar, därtill, nästan 40 % större engagemang än textinlägg. En stor skillnad mellan visuella inlägg och textinlägg är dessutom att det går det 60 000 gånger snabbare för hjärnan att uppfatta dem.

Inkludera bilder direkt via länkning till er blogg, en annons eller hemsidan för att driva mer trafik. Det behöver inte bara vara eget innehåll som delas, hittar du innehåll som du tror kan intressera er målgrupp och som är i linje med det som du vill kommunicera är det bara bra att använda.

Tidpunkt styr - välj rätt veckodag

Även vilken dag som du väljer att publicera ett inlägg spelar roll för hur stort engagemang du får. Även i fallet med veckodagar kan det finnas vinning i att välja de mindre intensiva tiderna för att faktiskt nå fram.

Här hittar du en bra guide för hur du ska gå tillväga för att hitta bäst veckodagar. 

 

Var frågvis 

Vilket innehåll som publiceras kommer att variera beroende på aktuella händelser, strategier och vad som är populärt och trendigt för stunden. Men det finns ett sätt som än så länge alltid toppar listorna som bästa sättet att skapa engagemang: ställ en fråga! Det kan vara allt från "Vad tycker du om detta?" till "Vilken är din favorit?". Experimentera och se vilka olika typer av frågor som får mest gensvar.

Vill du veta mer om sociala medier? Det här var den andra av fem delar där vi går igenom employer branding i sociala medier. I del 3 får du lära dig hur du kan tweeta er till ett starkare employer brand.  Prenumerera på vår blogg för att vara säker på att inte missa någonting. 

Läs också: 

Följ oss gärna i våra sociala medier! ReachMee på Instagram, Twitter och LinkedIn

Prenumerera på ReachMees blogg Gör som många andra och anslut dig till vår blogg för att få de senaste inläggen, inbjudningar till våra kommande event, webinar och utbildningar direkt i din inkorg.

Relaterade Inlägg