ReachMee Blogg

2017-01-09

LinkedIn – en guldgruva för rekryterare och en allt mäktigare annonskanal

LinkedIn har kommit att bli något av en guldgruva för rekryterare. Det finns en rad olika tillvägagångssätt för att nå både passiva och aktiva..

Läs mer »
2016-12-19

De mesta HR-snackisarna under 2016

Året börjar lida mot sitt slut och vad passar då bättre än att göra en tillbakablick på de mesta HR-snackisarna under 2016? Vi har under året följt..

Läs mer »
2016-12-16

Kom ihåg kravspecifikationen när du köper rekryteringssystem

För en tid sedan tog vi fram en köpguide för dig som funderar på att köpa ett rekryteringsverktyg. I den går vi igenom olika typer av..

Läs mer »
2016-12-14

Millennials vs GenZ: dags att välkomna nästa generation in på arbetsmarknaden

Länge har det pratats, i vissa lägen till och med tjatats, om Millennials och deras intåg på arbetsmarknaden. Minst lika vanligt är det att prata om..

Läs mer »
2016-12-08

Rekrytera utan CV – en fluga eller här för att stanna?

Audition, mun-till-mun-metod, gamification, anonyma och automatiserade rekryteringsprocesser – listan över sätt att rekrytera utan CV blir längre och..

Läs mer »
2016-11-16

Fem snabba med Anna Engman – ReachMees eget HR-proffs

Nu kan vi äntligen lansera vårt nya koncept, ”Fem snabba med..”. I ReachMee-bloggen kommer du få möjligheten att möta spännande och duktiga personer..

Läs mer »
2016-11-11

Fem saker varje VD bör veta om rekrytering och kompetensförsörjning

Kompetenta medarbetare är avgörande för företags konkurrenskraft och tillväxt. Det skriver nog de flesta VD:ar under på. Men vad behöver du som VD veta..

Läs mer »
2016-10-26

5 saker som ökar kandidatens motivation att söka ett jobb och prestera bra

När du ska anställa är det viktigt att fundera över vad ni kan erbjuda för att loka talanger att söka jobb hos just er. Ersättning är såklart en viktig..

Läs mer »
2016-10-19

 5 vanliga myter om rekrytering

Myter om rekrytering, och då framför allt i själva rekryteringsprocessen, är inget nytt. Inom alla områden florerar det myter som i de flesta fall är..

Läs mer »
2016-10-11

Skriv bättre jobbsannonser med hjälp av SEO

Tack vare Google och andra sökmotorer är det idag enkelt att snabbt hitta det du behöver oavsett om det är ett nytt jobb eller en snickare. När du gör..

Läs mer »

Prenumerera på bloggen