<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

3 TED-talks för HR-chefen som vill ligga steget före

TED-talks är en fantastisk källa för kunskap och inspiration som genom sitt kärnfulla filmformat ger dig korta föreläsningar från några av världens mest inspirerande talare inom flera olika områden.

Det finns självklart också mängder med intressanta föreläsningar på HR-området. Vi har valt ut tre TED-talks som med olika intressanta vinklar ger dig ett vidare perspektiv över framtidens HR-utmaningar och trender. (Filmerna är mellan 8-12 minuter långa)

CV:t är bara ett papper - strävsamhet ger resultat. Bild på en mikrofon.

 

CV:t är bara ett papper - strävsamhet ger resultat

Att ha det mest välfyllda eller intressantaste CV:t bland en lista på jobbkandidater innebär inte nödvändigtvis att det är den mest passande nyanställningen, särskilt inte bland yngre eller till mer juniora positioner.

HR-veteranen Regina Hartley berättar här om varför man ska – och hur man identifierar – den underskattade kandidaten vars hemliga vapen är passion, syfte och strävsamhet.

Regina Hartley: Why the best hire might not have the perfect resume
Visningar: 2,5 miljoner
Längd: 10 minuter 31 sekunder

Insikten för dig som HR-chef: jobb är ett maratonlopp, inte en sprint, och de bästa anställningarna är de som orkar löpa hela loppet ut.

Arbetslöshet är temporärt - rekryteringsutmaningar består

Rekryteringsprocesser är kostsamma och långdragna, det finns fler människor än arbetsöppningar och kompetensmatchning blir allt svårare. Det förstnämnda är dock på väg att vända, menar Rainer Strack, som varnar för riskerna med att bli för bekväm i överflödet på arbetskraft - företag måste börja titta utomlands, och förbereda sig för det nu.

Rainer Strack: The surprising workforce crisis of 2030 and how to start solving it now
Visningar: 1,5 miljoner
Längd: 12 minuter 47 sekunder

Insikten för dig som HR-chef:  Trender är temporära. Börja lösa 2030 års utmaningar redan idag, annars kommer hela organisationen att hamna på efterkälken.

Arbete är inte bara ett lönekuvert 

Under alla tiders dokumenterad HR-historia så har det talats om rättvisa löner; sedan 80-talisterna tog sig in på arbetsmarknaden har det talats om work/life-balance och sedan generation Y nu börjat träda in så talas det ständigt om en mening. Hur ska företag motivera sina anställda, vad är det egentligen som driver oss framåt? Barry Schwartz talar tydligt och konkret om ogreppbara faktorer som underbygger eftersträvansvärd arbetslivskvalitet.

Barry Schwartz: The way we think about work is broken 
Visningar: 2 miljoner 
Längd: 8 minuter 2 sekunder

Du känner säkerligen igen resonemanget, men Schwartz sätter på ett begåvat och slående sätt ord på det på nytt vilket gör det till ett talk, väl värt att se.

Insikten för dig som HR-chef: Ta sig tid att förstå medarbetares mål, vad som väcker deras engagemang och vad de definierar som en ideal arbetsplats.

Hitta fler talks på www.ted.com.

Fler trender

Läs gärna vårt sammandrag av Svenskt Näringslivs undersökning om svenska företags rekryteringsutmaningar

Publicerat 2016-08-25

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla