<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Out of office: 5 artiklar om rekrytering under covid-19

Under de senaste veckorna har vi publicerat artiklar fyllda med tips på hur du kan lyckas med rekryteringsprocesserna på distans i tider av covid-19. Här får ni en sammanställning av texterna som varit en del av serien – så kolla in om du har missat någon av dem!

out_of_office_blogsize-v2

Out of office - del 1: Urvalsfrågor och digitala tester

Att digitala verktyg förenklar och optimerar arbetet är inte direkt en nyhet för många rekryterare. I samband med Covid-19s framfart får digitala lösningar en ännu centralare och viktigare roll än tidigare. Första delen i bloggserien handlar om hur man genom att minska på manuell granskning av CV och personligt brev till fördel för digitala tester kan effektivisera sin rekryteringsprocess. 
 
cta_1

 

Out of office - del 2: Så förbättrar videointervjuer rekryteringsprocessen

Arbetsplatser över hela världen gör nu allt de kan för att dämpa spridningen av covid-19. Rekryterare som har möjlighet att jobbar hemifrån gör det och digitala alternativ förvandlas snabbt från valbara till fundamentala. I detta är videorekrytering ett effektivt arbetssätt som fungerar utmärkt att använda från hemmaplan. 

cta_2

 

Out of office - del 3: Digital signering av anställningsavtal

En digitaliserad rekryteringsprocess från start till mål är idag någonting som både rekryterande chefer och kandidater förväntar sig. Många rekryterare behöver se över sina processer och identifiera vilka delar man enkelt kan digitalisera. Här går vi igenom fördelarna med att digitalisera sista delen av anställningsprocessen nämligen avtals- och signeringsprocessen. 


cta_3-1

 

Out of office - del 4: Digital onboarding är helt rätt i tiden

Många företag blir just nu tvungna att varsla och/eller permittera. Men trots covid-19 behöver verksamheter hitta vägar för att behålla drivet framåt. Inom vissa branscher behöver rekryteringsvolymerna öka - speciellt inom dagligvaruhandel, sjukvård och diverse onlineföretag. I den här artikeln går vi igenom hur ni tar hand om de nyanställda på distans genom att erbjuda digital preboarding och onboarding. 

 

cta_4-1

 

Out of office - del 5: Skapa bra kandidatupplevelse på distans

Verksamheter som redan tagit steg för att digitalisera sin rekryteringsprocess har troligtvis insett vilken stor betydelse det har för kandidatupplevelsen. Vilket annat tips är bättre att ge till rekryterare i dessa tider än att faktiskt jobba med att digitalisera och automatisera delar av sina processer  och upptäcka vilka positiva effekter det har för hela kandidatupplevelsen. 

 

cta_5_2

 

Läs också: 

 

 

Publicerat 2020-04-20

Ämnen: Employer Branding, rekryteringsprocess, videorekrytering, kandidatupplevelse

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla