<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem Snabba med Mathias – löser utmaningar inom rekrytering

Mathias, som är Sales Executive här på ReachMee, hjälper HR med rekryteringsutmaningar. Här kan ni se en film där Mathias berättar mer om ReachMee som rekryteringssystem och läsa en intervju där ni får lära känna honom närmare.

Vilken väg har du tagit för att komma till där du är idag?

Jag har en bakgrund inom kundservice från retail och banksektorn där jag jobbade mycket med B2C. Jag bytte sedan till B2B, delvis för möjligheten att lösa en utmaning som ett företag har med en produkt eller tjänst samt för att jag insåg hur kul och givande det var. Det blev en stor drivkraft i mitt dagliga arbete. Idag jobbar jag som Sales Executive på ReachMee där jag konsultativt träffar potentiella kunder för att diskutera möjligheten att använda ReachMee som rekryteringsverktyg. Jag trivs i den dynamiska miljön att träffa nya företag dagligen och finna lösningar på utmaningar som finns inom rekrytering.

Vad vet du idag som du önskar att du visste på ditt första jobb?

Man hör det ofta, men jag önskar att jag tidigare insett att det är okej att misslyckas. Ofta är det just då man lär sig och utvecklas. En annan viktig lärdom jag önskar jag kunde gett mig själv är att förstå vikten av att hitta en bra chef som ger dig rätt verktyg för att lyckas.

Vad är ditt bästa rekryteringstips?

Jag tycker det är viktigt att lyssna på kandidaterna, även de som inte anställs i slutändan. De har ofta väldigt värdefull feedback på hur ni kan förbättra rekryteringsprocessen. Många företag jag pratar med återkommer ofta till just vikten av kandidatupplevelse så jag tror att det är något som kommer få allt mer fokus framöver.

Vad är det viktigaste för att du ska trivas på en arbetsplats?

Att jobba i en dynamisk och stimulerande miljö där varje person tillåts arbeta under eget ansvar är något som driver mig framåt. Sen är en viktig del gemenskapen med kollegorna och att det finns en kultur av öppenhet samt att man alltid jobbar och strävar åt samma mål.

Vilken är den smartaste frågan du har fått på en intervju?

Vad kan vi göra för dig för att du ska trivas på arbetsplatsen?

 

Läs också 5 snabba med....

Publicerat 2018-12-19

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla