blog featured image

Video är ett superverktyg för att locka jobbsökare till er arbetsplats. Det finns så många olika sätt att göra det på; Ska den vara rolig eller informativ?

Storslagen eller jordnära? Här får ni lite inspiration i skapandet av era egna rekryteringsvideo!

Max – videoserie på YouTube 

För två år sedan la Hamburgerkedjan Max upp en hel serie av klipp på Youtube där de låter de anställda själva berätta vad som är bra med sin arbetsplats. Enkla och snyggt filmade. Inte ett ovanligt grepp, men här känns det unikt avskalat. En förutsättning för en sådan här film är att medarbetarna är avslappnade framför kameran.

 

 

Circle K – slå an den existentiella strängen

Att ta sig an en högtravande ton är inte den enklaste vägen att gå. Men den proffsiga speakerrösten lyckas smidigt brygga över från vilken väg man väljer i livet (passande liknelse ändå) till att prata om att de söker nya medarbetare på Circle K. 

 

 

Kriminalvården – uppmana till medmänsklighet

Du behöver inte spendera mycket pengar på en stor videoproduktion för att lyckas attrahera medarbetare. Dessutom, om tjänsten är av humanitär art och uppmanar till medmänsklighet kan det snarare vara en styrka att visa på att man inte pumpar in för mycket pengar på annat än kärnverksamheten – utan istället odla en känsla av att man lägger pengar på det som är viktigt. 

 

 

 

Scandic – skapa känsla och visa på mångfald

Ibland behövs inte ord. Här är det, förutom några engelska meningar i text, bara enkla klipp på glada Scandic-medarbetare som ger en bra bild av vilka kollegor man får. Ett snyggt sätt att skapa en känsla och visa på mångfald inom bolaget. En fyndig slogan avslutar videon: “Wherever you are heading we have room for great experiences”. 

 

 

PostNord – förmedla en större berättelse

Vi människor älskar berättelser. En personlig story där man får komma under skinnet på en medarbetarna kan vara en slagkraftig väg att gå. Här berättar Zain som arbetar som lastbilschaufför hos PostNord om hur han kom till Sverige från Irak 2009 och om den resa som ledde fram till drömjobbet. 


 

Specsavers – stick ut med animerad film

Ett kreativt sätt att sticka ut på kan vara att skapa en animerad rekryteringsfilm. I det här formatet har du möjlighet att vara väldigt informativ vilket passar sig bättre för rekryteringen av vissa tjänster. 

 

 

Parks and Resort produktion i världsklass

Har du en större budget att röra dig med, samt arbetar med upplevelsebaserad verksamhet med gott om visuellt godis, kan det vara en bra idé att satsa på den här typen av välproducerad rekryteringsfilm. 

 

 

ReachMee - enkel video filmad med mobilkamera

Från en ytterlighet till en annan. Den här rekryteringsvideon skapade vår HR Manager Elin Filipp med en simpel mobilkamera och den fungerade superbra för att locka kandidater till tjänsten Customer Success Manager. 

 

 

Stort lycka till med er egen rekryteringsvideo! Inom kort publicerar vi ett inlägg som handlar om hur ni kan använda video på fler sätt i er rekryteringsprocess, bland annat med hjälp av vår partner RecRight

 

Ladda ner köpguide för rekrytering