<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekrytering för olika roller – del 3: Så attraherar man praktikanter

Hur hittar verksamheter praktikanter på bästa sätt? Enligt Pontus Lindgren på Talentech, som varit både praktikant och handledare, är det viktigt att förstå ansvaret som kommer med att använda sig av praktikanter, att sätta rätt förväntningar och att scouta efter talang och drivkraft istället för kompetens. Läs mer i det här blogginlägget! 


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, soft skills, praktikanter

Rekrytering för olika roller – del 2: Nyckeln till chefsrekryteringen

Att anställa en ny chef till verksamheten är utmanande på flera sätt. Bland annat kan en felrekrytering blir extra kostsam både finansiellt och för kulturen på bolaget. Det är därför viktigt att verkligen veta vad man söker efter i en ny ledare. Här ger vi tips på vad som är bra att tänka på när det är dags för er nästa chefsrekrytering.


Läs mer

Ämnen: search och sourcing, rekryteringsprocess, soft skills, chefsrekrytering

Rekrytering för olika roller – del 1: Hitta nästa tech-stjärna

Många verksamheter letar efter nästa tech-stjärna, vare sig det handlar om dataanalytiker, programvaruutvecklare eller UX-designer. Men kandidatbristen inom området är stor vilket innebär en tuff konkurrens om de eftertraktade kandidaterna. I det här inlägget ger vi tips för hur ni kan lyckas!


Läs mer

Ämnen: search och sourcing, rekryteringsprocess, passiva kandidater, tech recruitment

Det mänskliga elementet i rekryteringsprocessen

När man talar om den mänskliga faktorn i rekrytering handlar det ofta om riskerna, som att den tenderar att leda till subjektiva beslut baserade på magkänsla som strider mot det datadrivna. Ja, det risken finns och det har vi skrivit om många gånger på bloggen, men visst är det så att det också finns en positiv sida av den mänskliga aspekten i rekrytering. Här tittar vi närmare på dem!


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess

Gör bättre referenstagningar och ta mer träffsäkra rekryteringsbeslut

Referenstagning är för de flesta en självklar del i arbetet med att samla in information om kandidater i en rekryteringsprocess. Studier inom området visar samtidigt att traditionell referenstagning inte är en speciellt bra metod för att förutsäga hur en person kommer prestera på jobbet. Vi på ReachMee har pratat med Emelie Dahl, Content Marketing Manager på Refapp, om utmaningarna med traditionell referenstagning och vad forskningen säger om vad som faktiskt fungerar. Du får också ett par konkreta tips för att göra bättre referenstagningar som leder till mer träffsäkra rekryteringsbeslut!


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, referenstagning

Vad är vinsterna med ett starkt Employee Value Proposition (EVP)?

Konkurrensen om de främsta talangerna är konstant och många pratar om Employee Value Proposition (EVP). Men vad innebär det och hur skiljer det sig från ett employer brand? Och på vilket sätt kan det hjälpa er verksamhet att attrahera och behålla talang? Det reder vi ut i det här blogginlägget!


Läs mer

Ämnen: Employer Branding, rekryteringsprocess, authentic employer brand, EVP, Employee value proposition

Talking Talent #3: Anonymiserad rekrytering

Vilka fördelar kan rekryterare som använder sig av en anonymiserad rekryteringsprocess uppleva? Och hur känns det som kandidat att inte behöva lämna in sitt CV? Hör tre kandidater berätta om sina upplevelser och hör Marcus Lundqvist, Team lead för Customer Success på Talentech, berätta mer om hur anonymiserad rekrytering fungerar. 


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, Marcus Lundqvist, CV-lös rekrytering, anonymiserad rekrytering

Konkreta tips för inkluderande rekrytering – checklista

Hur kan ni som verksamhet rekrytera på ett sätt som är inkluderande? Och hur kan ni upprätta processer som inte diskriminerar och istället främjar en jämställd arbetsplatsHär går vi igenom tips som vi hoppas kan vara användbara för er verksamhet!

Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, rekryteringsprocess, inkluderande rekrytering

5 trender inom rekrytering just nu

2020 har varit ett omvälvande år på många sätt och givetvis har förändringar skett även inom rekrytering. Vissa populära områden inom rekryteringsvärlden just känner vi igen redan från innan pandemin, medan andra har tilltagit i popularitet under senaste tiden. Så, vilka trender är starkast just nu och hur kan de förbättra er rekrytering.


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, soft skills, authentic employer brand, rekryteringstrender

5 saker som gör att kandidater hoppar av rekryteringsprocessen

Kravprofilen är sammanställd, annonsen ute och ansökningarna trillar in. Vidare till gallring och urval innan det är dags att kalla till första intervjun. Men än är det en bit kvar av rekryteringsprocessen innan rollen är tillsatt. Tyvärr händer det att intressanta kandidater inte är kvar genom hela rekryteringen eftersom de hoppar av mitt i rekryteringsprocessen. Varför gör de det, och vad kan du göra för att undvika det?


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla