<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Är din organisation digitalt redo?

Digitaliseringen har förändrat, och kommer att fortsätta förändra, sättet vi arbetar på. Du som arbetar på HR har en central roll i denna förändringsresa eftersom det inte bara handlar om nya system och verktyg utan också förmågan att utveckla medarbetare i rätt riktning. Läs mer om detta, och svara på en undersökning med fokus på digital transformation som testleverantören cut-e just nu utför.

Är din organisation digitalt redo?

Artikeln är skriven av Jakob Andrén, Vice VD på cut-e (an Aon Company)

Utan tvekan har digitaliseringen förändrat arbetslivet i grunden under de senaste åren och vi har sett nya arbetsuppgifter och jobb växa fram. Digitala verktyg förenklar ofta våra jobb, exempelvis är det enklare att hitta till kund genom en navigering med GPS eller vi kan spara resekostnader genom att genomföra möten via videolänk. Men ett digitaliserat arbetsliv innebär också utmaningar.

Kortare livslängd för framtida jobb

Arbetsgivarverket lyfter i en rapport fram flera förändringar, bl.a. pekar de på att framtida jobb kommer att ha en kortare livslängd än tidigare. Arbeten och arbetsuppgifter kommer att försvinna eller förändras i en snabbare takt. De pekar även på att den enskilde medarbetaren kommer att behöva ta ett större ansvar för att ställa om till nya uppgifter, och att kompetens antagligen kommer att vara en viktigare faktor än anställningstid i framtida omställningsprocesser.

En organisation som är digitalt redo med HR mitt i förändringsresan

Det är tydligt att digitalisering inte bara handlar om införande av nya system och verktyg, utan det är flera andra områden som står i fokus, och mitt i förändringsresan står ofta HR-funktionen. En digitalt redo organisation har en förmåga att utveckla medarbetare i rätt riktning och ägnar sig åt ”upskilling” i digitala kompetenser, har genomfört förändringar i hur man ersätter och belönar medarbetare, och inte minst skiftat tyngdpunkt i rekryteringen för att hitta nya medarbetare med digitala kompetenser. De allra flesta organisationer ser den digitala omställningen som kritisk. Exempelvis visar en undersökning från analysföretaget Gartner att en relativt stor andel av tillfrågade organisationer planerade att utvidga ledningsgruppen med en helt ny roll: en Chief Digital Officer.

Delta i undersökning med fokus på digital transformation

För att undersöka graden av digital mognad har vi på rekryteringstestföretaget cut-e, som har ett mångårigt samarbete med ReachMee, tagit fram en undersökning med fokus på digital transformation:

  • Undersökningen är kostnadsfri och genomförs över hela världen
  • Enkäten tar 10 minuter att svara på
  • Ger dig omedelbart en benchmark på flera viktiga områden
  • Resultat sammanställs i en rapport som kommer att skickas till dig som har deltagit

Varmt välkommen att delta! 

Klicka här för att komma till enkäten

 

 

Publicerat 2019-03-20

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla