<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Är platsannonsen redo att publiceras?

Arbetsbeskrivningen är klar och det är dags att sätta ihop platsannonsen. Att engagera läsare, ha koll på SEO och se till att all viktig information kommer med är A och O för en lyckad annons. Tänk på det här innan du klickar på publicera!

Är platsannonsen redo att publiceras?

Platsannonsen ska informera

Missa inte att faktiskt informera. Det är svårt att rekrytera utan att nämna den tjänst som utlyses eller att ge någon information om arbetsuppgifter. Andra punkter som är bra att komma ihåg är ort eller adress till kontoret, kontaktuppgifter och namn på företaget.

Ladda ner checklista och kolla om annonsen är redo att publiceras 

Tänk på målgruppen

Vem riktar sig annonsen till? Säkerligen inte alla arbetssökande. Tänk på den tjänst som ska tillsättas, den typ av person som söks och hur kandidaten ska passa in på ert företag. Ska ekonomen ni söker passa in på ett litet företag som arbetar i öppet kontorslandskap med saccosäckar som arbetsplats kan det vara läge att anpassa annonsen därefter. Tänk på ordval, tonalitet och hur företaget beskrivs så att läsaren får rätt intryck.

Hur står det till med läsbarheten?

Se till att informationen i annonsen är lätt att förstå och ta till sig. Gå igenom hela texten med ett rättstavningsprogram, byt ut svåra och torra ord, och dela upp texten i stycken. Rubriker och stycken gör det också mer visuellt lätt att läsa annonsen. Kandidater ögnar snabbt igenom en annons för att avgöra om den är relevant eller inte – gör det lätt för dem att hitta vad de letar efter! 

Sökordsoptimera mera!

Se till att platsannonsen blir hittad genom att sökordsoptimera texten. Inkludera nyckelord och fraser som det är troligt att kandidater användr när de söker på på sökmotorer eller annonskanaler. Populärt är yrkestitlar, bransch eller ort. Gäller det en tjänst som kräver specialistkunskaper är det värt att även nämna dessa i annonsen och framförallt i titeln.

Engagera kandidaten

En bild säger mer än tusen ord. Video är också ett roligt komplement till det skrivna ordet. Tänk igenom om det finns bilder, videosnuttar eller ljud som kan komplettera annonsen och engagera kandidaten. Kanske be läsaren att sätta på Eye of the Tiger i bakgrunden medan de läser igenom annonsen?

Hjälp på vägen – checklista

Det är mycket att komma ihåg och gå igenom innan det är dags att klicka på publicera. Vi har sammanställt en checklista för punkter att gå igenom innan annonsen är redo att läggas ut.

Är annonsen redo? Ladda ner checklista

Publicerat 2017-09-05

Ämnen: HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla