<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Att våga välja nytt rekryteringssystem kan göra hela skillnaden

Att ändra på gamla mönster och vanor är lättare sagt än gjort, men ofta nödvändigt för att fortsätta utvecklas och bli bättre – inte minst när det kommer till rekrytering. Rekryteringsprocesser idag är många gånger förvånansvärt analoga och ineffektiva, och har ofta stor förbättringspotential. Här berättar vi hur valet av system kan göra hela skillnaden!

Att våga välja nytt rekryteringssystem kan göra hela skillnaden

För att förbättra rekryteringsprocessen och samtidigt göra mer träffsäkra rekryteringar krävs digitaliserade och automatiserade processer. Det analoga behöver inte bara bli digitalt, det som är digitalt behöver också bli ännu bättre och mer användarvänligt. Framförallt behöver man skapa en tydlig vision om vad man vill uppnå med rekryteringen. Om ni som företag har en klar målbild och strategi, och dessutom använder er av ett smart rekryteringssystem, går det att uppnå rekryteringsmirakel!

Ett praktexempel på ett företag som gjort en stor förändringsresa genom att digitalisera och automatisera större delar av rekryteringen är Ahlsell. För sitt gedigna arbete med att förbättra rekryteringsprocessen blev Ahlsell utnämnda till “Årets rekryterare” under ReachMee-dagarna 2018. Med ReachMees hjälp har de effektiviserat hela rekryteringsprocessen. Genom färdiga strukturer och mallar har de åstadkommit mer kvalitativa rekryteringar och tydligare kommunikation – såväl internt som externt.

Med hjälp av ReachMees rekryteringssystem har vi lyckats åstadkomma en mycket mer effektiv och kvalitativ rekrytering än vad vi hade tidigare. Vi vill att det ska vara enkelt för kandidaten, men också för chefen. I ReachMees system kan vi använda färdiga mallar som ser likadana ut för alla chefer och kandidater. Det gör att allting blir tydligare, går snabbare och ger bättre resultat, berättar Kim Swing, HR business partner på Ahlsell.

Även om det inte finns ett framgångsrecept som fungerar för alla företag är det en sak som är säker: ett rekryteringssystem är ofta avgörande i arbetet med att förändra och förbättra rekryteringsprocessen och kandidatupplevelsen. Trots det kan det vara svårt att veta hur man ska använda systemet för att få ut så mycket som möjligt av det.

Här är våra tre bästa tips på hur ni kan utnyttja ert rekryteringssystem maximalt:

1.Tänk på rekryteringssystemet som medlet mot målet

Framgångsrika förändringar kräver nya idéer, men ofta också nya tillvägagångssätt. Även om grunden i att förbättra och effektivisera rekryteringen ligger i era idéer, strategier och målbilder så är tillvägagångssättet en avgörande faktor för slutresultatet. Ett rekryteringsverktyg som används smart underlättar för den som hanterar ansökningarna och den som söker jobbet, och hjälper till att göra hela processen smidigare och effektivare.

 2. Integrera mallar och tester

Det finns många smarta funktioner att utnyttja i ett välutvecklat rekryteringssystem. Genom att integrera färdiga mallar och tester från rekryteringssystemet kan ni förenkla och förkorta processerna markant. I ReachMees system kan ni integrera mallar för exempelvis kravprofiler och annonser, men också för olika typer av tester. Kanske har ni som vision att alltid göra ett och samma personlighetstest på de som söker jobb hos er? Då underlättar det att det finns en färdig mall som går att använda för alla chefer, och går att applicera på alla tjänster och befattningar.

 3. Använd systemet för att bygga ert varumärke

Med hjälp av färdiga mallar och tester blir rekryteringsprocessen inte bara enklare och smidigare utan också snyggare och mindre spretigt. När alla på företaget utgår ifrån samma mallar där det finns färdiga utrymmen för ingress och brödtext, och där ni kan utnyttja funktioner inom exempelvis SEO – jobbar ni inte bara med att underlätta rekryteringen, utan också med att bygga ert varumärke.

Kanske är ni också redo att göra en förändringsresa? Då är ett rekryteringssystem ett bra första steg. Hör av er till oss på sales@reachmee.com eller 08-410 366 01 så tar vi det där första steget mot en förbättrad rekrytering!

 

Läs också:

Ahlsell – en resa värd att hylla

E-postmall för rekrytering – tack för din ansökan!

Employer branding - fem enkla verktyg för visuellt material till sociala medier

 

Publicerat 2019-01-30

Ämnen: rekryteringsprocess, rekryteringssystem, ahlsell

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla