<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Automatisering spelar en central roll i rekryteringen hos SOS Alarm

Ett stort inflöde av kandidater, många rekryteringar, omkring 1000 anställda över stora delar av Sverige och inte minst – ett arbete som många gånger handlar om liv och död. SOS Alarm är en intressant organisation med ett annorlunda uppdrag. 

Automatisering spelar en central roll i rekryteringen hos SOS Alarm

Stort antal rekryteringar och flera inblandade 

Att kunna effektivisera, möjliggöra för rekryterande chefer att vara självgående och hålla hög kvalité i rekryteringarna är viktiga pusselbitar för en organisation som SOS Alarm. Vi fick tillfälle att prata med Madeleine Siggelow, rekryteringsspecialist på SOS Alarm, för att höra mer om hur de jobbar med sina rekryteringar.

Varje år inkommer ett stort antal ansökningar och runt om i landet ska flertalet tjänster tillsättas. En naturlig konsekvens är att flera olika personer blir inblandade i processen. Att kunna erbjuda de rekryterande cheferna en chans att så enkelt som möjligt hantera rekryteringarna har varit, och är, centralt. Inte bara för att det underlättar utan också för att göra det roligare för de rekryterande cheferna.

Automatisering gör stor skillnad 

Genom att automatisera delar av rekryteringen har SOS Alarm kunnat spara resurser och effektivisera sin rekryteringsprocess. En kombination av att automatisk skicka kandidater vidare till nästa steg – baserat på om de uppfyller skallkraven eller ej – och screeningtester har förkortat processen markant. Användandet av tester har också varit ett sätt att minska risken för att diskriminera kandidater.

Så här säger Madeleine: 

”Personliga egenskaper är väldigt viktiga när vi rekryterar. Vi använder oss av screeningtester och när vi bytte till ReachMee, som arbetar med vår testleverantör, sparade vi mycket tid bara genom att slippa arbeta i flera system. Ska du hantera 1600 ansökningar krävs det att det går att automatisera och effektivisera." 

Mer om rekrytering hos SOS Alarm...

Vill du läsa med om hur SOS Alarm jobbar med sina rekryteringar och hur ReachMee har hjälp dem att lyckas ännu bättre? Hela kundcaset hittar du här.

 

Publicerat 2017-08-08

Ämnen: HR, Automatisering

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla