<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Candidate Display – öka samarbetet i rekryteringarna

En av de mest avgörande drivkrafterna i ett bolag är samarbete. Samarbete påverkar alla organisationer, både stora som små. Det ökar inte bara effektivitet och utveckling av nya idéer, det driver också personlig så väl som organisatorisk framgång. Men även om det finns tydliga och betydande fördelar med samarbete i en organisation är det fortfarande en av de mest avgörande och onyttjade verktygen. Till exempel:

  • 86% av medarbetarna inklusive cheferna säger att bristande samarbete och/eller ineffektiv kommunikation är anledningen bakom misslyckanden på arbetsplatsen.
  • 97% av medarbetarna inklusive cheferna tror att bristen av anpassning inom en grupp direkt påverkar utfallet av ett uppdrag eller projekt.
  • 90% av medarbetarna tror att beslutsfattarna bör söka andra åsikter innan ett slutligt beslut, men 40% av de anställda tror att beslutsfattare ”vanligen misslyckas” med att söka en annan åsikt.

Det finns dock goda nyheter, inom företag som Google, Facebook och Apple har man kunnat påvisa att alla former av samarbete i affärsprocesserna ger ett direkt positivt samband mellan ökat samarbete och ökad grad av lönsamhet och innovation. Detta har skapat ett nytt intresse för samverkan på arbetsplatsen som i sin tur påverkar inställningen till samarbete hos så väl medarbetare och chefer. Genom att lägga till samarbetsprocesser och projekt ser man högre nivåer av engagemang hos medarbetaren, starkare buy-in och övergripande ett högre engagemang. Detta påverkar inte bara de befintliga medarbetarna, det sträcker sig även till att omfatta sökandet efter nya talanger genom rekryteringsprocessen – något som endel har valt att kalla ”collaborative hiring”.

Fördelar med ”collaborative hiring”

Genom att bjuda in befintliga anställda till rekryteringsprocessen, öppnas ett helt nytt utbud av kompetens och perspektiv. En organisation kan bland annat se förbättrade resultat och högre produktivitet hos de anställda, något som bevisas genom följande:

  • Anställda som hjälper till att berätta om positionen och ger personlig insikt vilket kan missas av HR-representant.
  • Färre missnöjda bland de nyanställda vilket leder till att en större andel väljer att stanna.
  • Med fler medarbetare som är engagerade i rekryteringen kommer även olika åsikter presenteras – vilket minskar risken för felrekryteringar.

Läs också, så effektiviserar ReachMee kandidathanteringen.

Dra nytta av intern kompetens

Så hur kan man med hjälp av befintliga medarbetare säkerställa att man rekryterar rätt? En av de viktigaste pusselbitarna är att se till att det är enkelt att samarbeta, det är också här ReachMee kommer in i bilden och kan hjälpa till. Vår nya ”mobile first” funktion, Candidate Display, gör samarbetsprocessen både smartare och enklare. Det första steget är ett välja ut vilka andra personer som ska involveras i rekryteringen. Dessa kan vara andra medarbetare, chefer eller till och med externa granskare. När din rekrytering väl är igång kan du skicka kandidatinformation direkt till den andra partens mail. Där kan granskaren, utan att skapa ett konto, kommentera, betygsätta och/eller ge en tumme upp/ner till kandidater.

Med hjälp av Candidate Display och dess mobila anpassning behöver inte ens din rekrytering ske i samma land! Denna nya lösning i ReachMee sparar inte bara tid och pengar, den ser också till att rätt person snabbt och enkelt kan göra rätta beslut och genom det kan ni optimera resultatet i era rekryteringar.

 

Läs vidare 

Publicerat 2015-11-11

Ämnen: Rekryteringslösning

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla