<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Våra populäraste artiklar & filmer 2019

2019 var ett spännande år för oss på ReachMee och under året som gått har vi publicerat innehåll om allt ifrån utmaningar för Customer Success Managers till hur man skapar modern onboarding. Dessutom har vi satsat mer än någonsin på rörligt material. Nu är det dags att blicka tillbaka på året och se vilka som var de mest lästa artiklarna på bloggen samt de mest uppskattade filmerna på vår LinkedIn-sida.

artiklar_2019_2

E-postmallar för refusering - så tackar du nej till kandidater

Att ha ett genomtänkt sätt att refusera kandidater på är inte bara viktigt för verksamhetens employer brand utan även för den framtida kompetensförsörjning. I denna artikel listar ReachMees HR Manager Elin Filipp sina bästa tips och avslutningsvis ett par konkreta mailmallar.

Läs hela artikeln här.

Så tar du hand om nyanställda - Elin Arnell om modern onboarding

Att få nya medarbetare att verkligen trivas på jobbet, snabbt komma in i uppgifterna och välja att stanna är det många organisationer som brottas med. Elin Arnell är Nordenchef på vårt systerbolag Talmundo som erbjuder en modern onboarding-plattform. Här ger hon sina bästa tips för en onboarding i framkant. 

Läs hela artikeln här.

Fem snabba med Elin Filipp - HR Manager om rekryteringsutmaningar

Elin Filipp är vår alldeles egna HR Manager som älskar AI, botar och att prata sourcing. Vad gör egentligen en HR manager på ReachMee? Och vad tycker Elin är den viktigaste trenden inom rekrytering just nu? Det och lite mer svarar Elin på i vårt koncept ”fem snabba med…”.

 Läs hela artikeln här.

Kan er Talent Acquisition bli effektivare? 

Det är knappast någon hemlighet att de senaste årens högkonjunktur har gjort att konkurrensen om talanger ökat kraftigt. Något som ställt högre krav på rekryterare som idag lägger en stor del av sin tid på att sourca kandidater samtidigt som de förväntas kunna allt från digital marknadsföring till tech-lösningar. Vår Customer Success Manager Alex Sjöö pratade med Robin Lövgren, från Adway AI, om just detta och resultatet finner du i videon nedan. Robin delar även med sig av tre skarpa tips som hjälper er få in fler relevanta kandidater samtidigt som ni sparar både tid och pengar i artikeln under.  

Läs hela artikeln här.

Rekryteringsprocessens olika steg

En rekrytering består i stort av tre faser: arbetet innan en tjänst utlyses, urvalsprocessen och slutligen tillsättning och efterarbete. Vi har satt ihop ett förslag till en mall för en rekryteringsprocess som inspiration för hur ett rekryteringsflöde kan se ut. Det är viktigt att tänka på att alla rekryteringar ser olika ut och därför anpassa processen efter rollen som ska tillsättas.

Läs hela artikeln här. 


Våra mest populära filmer under 2019: 

 

 


Tack för det här året!

Vi hoppas att ni vill följa med i den här bloggen även under 2020! Har ni feedback eller förslag på ett ämne ni tycker att vi ska skriva om får ni gärna mejla oss på lukas.lind@reachmee.com. Vi uppskattar alla era åsikter!

Publicerat 2020-01-03

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla