<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

De populäraste artiklarna från 2018

2018 var ett händelserikt år för oss på ReachMee och under 2018 har vi publicerat material om allt från GDPR till rekrytering. Idag ser vi tillbaka på året som gått och går igenom de mest lästa artiklarna på vår blogg under 2018.

De populäraste artiklarna från 2018

Att tacka nej och refusera kandidater

 En anledning till att tänka igenom hur refusering av kandidater ska gå till är att det kan påverka ditt företags arbetsgivarvarumärke. Kandidater som har en negativ upplevelse av att söka jobb hos er väljer att inte söka jobb igen och kanske till och med uppmanar andra att inte söka! Det är ofta detta går hand i hand med upplevelsen av återkoppling, bemötande under rekryteringsprocessen och tillgänglig information inför ansökan. Men när räcker det egentligen med ett mejl och när bör man ringa kandidaten?  

Läs hela artikeln här.

Kompetensbaserade rekrytering, helt enkelt

Det finns en rad olika upplägg att välja mellan för att genomföra en rekrytering. Ett exempel är den traditionella rekryteringsprocessen med manuell granskning av CV och tidskrävande gallring av kandidater baserat på tidigare erfarenhet och personliga brev. En stor tidstjuv, med risk att rekryteringar sker på känsla snarare än kompetens. Med kompetensbaserad rekrytering arbetar du istället utifrån kompetenser - ett mer strukturerat arbetssätt som hjälper er att rekrytera fördomsfritt, skippa magkänslan och genomföra bättre rekryteringar.

Läs hela artikeln här.

Fem saker som företag som lyckas med sin rekrytering har gemensamt

Lyckade rekryteringar händer i de flesta fall inte av en slump - vissa företag arbetar helt enkelt mer framgångsrikt med sin rekrytering än andra. Men vad är det egentligen de gör annorlunda? Och vad har de företag som lyckas med sin rekrytering egentligen gemensamt? Vi har listat de gemensamma framgångsfaktorerna i denna artikel.

 Läs hela artikeln här.

E-postmall för rekrytering - tack för din ansökan 

Återkopplar du till arbetssökande? Vet de om att du har tagit emot deras ansökan, eller hör de något från er först efter det att tjänsten är tillsatt? Rekrytering via en ATS (application tracking system) gör det lättare och effektivare att skicka en bekräftelse och tacka för mottagen ansökan, och det ger positiva effekter på kandidatupplevelsen. Genom automatisering gör ni arbetet under rekryteringsprocessen effektivare och ökar samtidigt kandidatupplevelsen. Här får ni tips på epost-mallar att använda.

Läs hela artikeln här.

Rekryteringsprocessens olika steg

En rekrytering består i stort av tre faser: arbetet innan en tjänst utlyses, urvalsprocessen och slutligen tillsättning och efterarbete. Vi har satt ihop ett förslag till en mall för en rekryteringsprocess som inspiration för hur ett rekryteringsflöde kan se ut. Det är viktigt att tänka på att alla rekryteringar ser olika ut och därför anpassa processen efter rollen som ska tillsättas.

Läs hela artikeln här. 

Tack för 2018!

Vi ser framemot ännu ett spännande och händelserikt år med er här på bloggen. Har ni ett ämne ni tycker vi ska skriva om eller har ni feedback får ni gärna mejla oss på hanna.andersson@reachmee.com. Vi uppskattar all er feedback!

Publicerat 2019-02-01

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla