<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Elin Filipps takeaways från Talent Acquisition Vloggen säsong två

CV-lös rekrytering, recruitment operations och utmanande tech-rekryteringar har varit några av de spännande ämnen som avhandlats i den andra säsongen av Talent Acquisition Vloggen. I den här artikeln berättar vloggens centralfigur Elin Filipp, HR-chef på Talentech, om vilka insikter hon tar med sig och avslöjar vilka drömgäster hon har. 

lardomar_TA_vloggen_s03_ny

Hur kan man bättre knyta ihop säcken av Talent
Acquisition Vloggens andra säsong än att ställa några väl valda frågor till vloggens hörnsten Elin Filipp.   

 
Vad är det bästa med att göra Talent Acquisition Vloggen 

 Det bästa är såklart att få prata HR med massa spännande personer! Vi siktar på att ha avsnitten runt 3-4 minuter men vi pratar oftast mycket mer, jag minns speciellt ett avsnitt där vi fick flow och råkade hamna runt 20 minuter för att det var ett så intressant ämne. 

Vad tar du med dig från säsong två av vloggen?  

  Den här säsongen har vi breddat upp definitionen av vad som faller in under Talent Acquisition vilket har varit roligt. Något väldigt konkret jag tagit med mig är att vi faktiskt har anställt två personer från förra säsongen till Talentech, det är inte menat som en rekryteringskanal för oss men ibland så klickar man bara helt enkelt.  

Någon speciell insikt du fick? 

 – Något som verkligen gav mig inspiration var när Tommie Cau pratade om hur man lockat rätt folk i det nya arbetslivet och hur man kan tänka kring learnability. Att ha en matchning med kandidater med potential och ett jobb med potential att växa är det nya drömjobbet och det behöver man ha med i sin Employer Branding.

Vilka drömgäster har du? 

 Hollie Delaney från Zappos och Katarina Berg från Spotify. Båda är väldigt inspirerande personer som visat att HR är så mycket mer än vad många tror och hur man bygger en stark kultur. 

 

Samtliga avsnitt av Talent Acquisition Vloggens andra säsong:

Publicerat 2020-05-04

Ämnen: Talent Acquisition Vloggen, onboarding, Recruitment Operations, CV-lös rekrytering, Zappos, Spotify

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla