<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Employer branding - fem enkla verktyg som hjälper dig att skapa visuellt material till sociala medier

Del 5. Följ med oss i vår bloggserie om hur du med hjälp av sociala medier kan stärka ert employer brand. I del 5 kommer vi dela med oss av fem riktigt smarta och enkla verktyg som är bra (och gratis!) när du vill skapa visuellt material till sociala medier. Employer branding på sociala medier är väldigt mycket mer än text och vi hoppas att de ska vara till nytta för dig! 

Gratis bilder för att skapa visuellt material till sociala medier. Del av Employer Branding.Bilderna ovan är exempel på gratisbilder från Pexels.

1. Gratis bilder till blogg och sociala medier 

Pexels är en utmärkt källa för att hitta snygga bilder av bra kvalité som passar perfekt att använda i blogginlägg eller sociala medier. Tänk på att följa det bildspråk som ni vanligen har och att bilden kommunicerar rätt budskap. Då känner kandidaten igen sig och det hjälper också till att bygga ert employer brand. 

2. Rörligt är  roligt – gif:ar för alla tillfällen  

Med Giphy kan du ladda ner färdiga rörliga bilder, så kallade gif:ar, från en rad olika kategorier eller ännu bättre – skapa dina egna. Ett enkelt och smart verktyg som gör ditt material ännu roligare!

3. Designa som ett proffs 

Att ha en röd tråd och framför allt hög kvalité på det som publiceras i de sociala medierna och på er hemsida är viktigt för att bygga ett stark employer brand. Men att designa som ett proffs är inte så lätt. Canva hjälper dig att designa snygga och roliga bilder, det krävs inga förkunskaper utan du kan enkelt dra valfria delar för att komponera din bild. Resultatet blir riktigt bra och proffsigt. 

FOREST CREAES & WOODLANDS.pngBilden är skapad i Canva

4. Coolt för film och foto

Layout, Hyrlapse och Boomerang är alla Instagrams egna appar som hjälper dig att skapa och redigera innehåll till din Instagram. Med Layout kan du skapa mindre kollage med bilder som du redan tagit. Hyperlaps och Boomerang påminner om varandra, båda skapar rörlig bild som inom ett visst intervall spelas upp, om och om igen. Helt rätt om du vill skapa mer lättsamt och underhållande innehåll – perfekt för Instagram.  

5.Snyggare foton

Att lägga någon minut på att redigera foto och film som läggs upp på sociala medier behöver inte vara så dumt. Som tur är finns det dessutom en rad olika appar som gör jobbet betydligt enklare. VSCO är en kamera-app genom vilken du kan ta och redigera bilder. Du får med ett antal gratisfilter men skulle du tröttna finns det många fler att köpa. Ett par andra bra, och roliga, kamera-appar som är väl värda att testa är Pxlr och Camera360.

Employer branding på sociala medier

Följ oss gärna i våra sociala medier! ReachMee på Instagram, Twitter och LinkedIn

 

Publicerat 2017-03-17

Ämnen: sociala medier, annonskanaler

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla