<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

En tillbakablick på ReachMee-dagen 2019

Den 16e oktober i år arrangerade vi ReachMee-dagen 2019 på Näringslivets Hus i Stockholm! En dag där våra kunders rekryteringsarbete ligger i fokus. Det blev en fullspäckad dag där nya erfarenheter utbyttes, spännande föreläsningar stod i centrum och våra kunder fick möjlighet att mingla med andra i branschen. I denna artikel får ni en summering av de ämnen som diskuterades samt se en videosnutt från dagen.

ReachMee och vägen framåt

ReachMee-dagen är en dag där våra kunder står i centrum så därför passar vi på och presenterar uppdateringar och nyheter från oss på ReachMee! Maja, vår produktchef, pratade under dagen hur vägen för ReachMee kommer se ut framåt och vad vår sammanslagning med HR Manager, Webcruiter och Talmundo kommer innebära för dem. Vi uppdaterar vår produkt kontinuerligt och i år har vi utöver en del förbättringar i systemet även lanserat både Hire (digital avtalshantering) och Insights (vårt nya analysverktyg), något vi berättade om under dagen.

Elin Arnell, som jobbar för vårt dotterbolag Talmundo, var också på plats och pratade om Onboarding. Elin har gedigen kunskap inom HR, kommunikation och employee experience och har mångårig erfarenhet av att hjälpa organisationer att bygga och strukturera onboardingprocesser. Hon berättade bland annat om hur man hittar kraften i Onboarding och vilka resultat det kan ge för organisationen. Onboarding är inte bara viktigt för att stärka produktivitet utan även för att bättra på sitt Employer Brand. 

Volymrekryteringar 

Robert Skans jobbar på Helsingborg Stad och han presenterade hur han och hans kollegor har använt ReachMee för att optimera deras rekryteringsarbete vid deras sommarrekryteringar till vård & omsorg. En underhållande och lärorik föreläsning där Robert visade hur de gick från att hantera mängder med ansökningar manuellt till att ha en (nästan) helt automatiserad process. Effektivare arbete för Robert och hans kollegor som även lett till nöjdare kandidater.

Under Roberts föreläsning fick vi inte bara en inblick i hur de effektiviserat sin rekryteringsprocess utan vi fick även höra hur de bland annat jobbat med VR för att förbereda kandidater inför hur deras arbete kommer se ut dagligen. Vård & Omsorg är en bransch med många avhopp och stor turn-over, något VR hjälpt dem förebygga genom att de kan visa kandidaterna hur en dag på jobbet kan och kommer se ut!

ReachMee-dagen-blogg-robert

Automatiserade rekryteringsannonser

Det pratas mycket om att det är kandidatens marknad och att arbetsgivare måste finnas där kandidaterna finns, men framförallt synas där de passiva kandidaterna finns. Sociala medier är ett bra verktyg där man kan nå många med små medel. Men hur optimerar man sin annonsering i sociala medier och hur ska man tänka när man sätter en strategi för arbetet? Det och en massa mer pratade Robin Lövgren från Adway om under sitt föredrag på ReachMee-dagen 2019.

Att rekrytera och annonsera i sociala medier är något många vill göra men ofta saknar verktygen för att faktiskt lyckas med. Robin pratade bland annat om att det inte är effektivt att lägga alla pengar på en annons och sen hoppas på det bästa. Istället är det bra att tänka volym och fokusera på fler träffytor, mät sedan resultatet och använd den data ni får fram för att utveckla er strategi och annonsering för framtiden. Vad funkade bra? Vad funkade mindre bra? Om ni inte provar kan ni inte heller lyckas. 

Årets rekryterare

Varje år på ReachMee-dagen utser vi Årets Rekryterare! Ett pris som vi ger till en person som vi tycker är en förebild i branschen och som leder arbetet inom rekrytering framåt och vidare. I år delades priset ut till Marcus Lundqvist från Solna Stad. Motiveringen för priset var:

"Årets rekryterare är en person som driver arbetet inom fördomsfri rekrytering framåt och hen är en förebild för sina branschkollegor. Med stort engagemang och målmedvetenhet hjälper personen sina kollegor i organisationen på ett transparent, automatiserat och effektivt sätt. Enormt imponerande!"

Stort grattis till Marcus!

Marcus-lundqvist

Vi på ReachMee tycker alltid det är lika kul att få träffa alla våra kunder. Stort tack till alla som medverkade under dagen för en härlig och inspirerande dag! 

Är du intresserad av vårt rekryteringssystem? Du hittar mer info här!

Ladda ner en köpguide för rekryteringssystem

 

Publicerat 2019-11-15

Ämnen: ReachMee, reachmeedagen

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla