<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

En tillbakablick på tips från rekryteringsproffsen

En av de mest uppskattade och omtyckta inslagen på vår blogg om rekrytering är ”5 snabba med…”. Det är en serie korta intervjuer med fem frågor som vi ställer till yrkesverksamma rekryterare för att ta pulsen på trender, få tips och höra mer om våra branschkollegor. Här är några kloka ord som sagts under våren.

Fem snabba med fyra av våra tidigare intervjuade rerkyteringsproffs

Rekryterande chef Maja Lindström

"Det som händer nu är att det inte räcker att kunna ansöka och hantera ansökningar digitalt, utan vi förväntar oss att datorerna ska kunna hjälpa oss att fatta bättre beslut. Mängder av nya nischade produkter som löser delar av detta dyker nu upp på marknaden, och den som verkligen vill vara i framkant behöver vara beredd på att kombinera olika tekniska lösningar, eftersom ingen helhetslösning kan vara först med allt nytt.”

Läs hela intervjun med Maja här >>

HR-specialist Jessica Hovander från Swedol

”Vi arbetar framförallt med att bli tydligare med vilka vi är och vad vi erbjuder. Det är också bra för att hitta sätt att värna om och behålla de medarbetare vi redan har. Det finns absolut skillnader mellan olika yrkesgrupper, men även gemensamma delar – och det är där vi börjar.”

Läs hela intervjun med Jessica här >>

Thought leader Nils Hallén

”Jag tror att det är viktigt att framstå som autentisk och genuin. Kommunicera ärligt om hur det är att arbeta hos er och behandla alla som kan vara intresserade av er som organisation med respekt, oavsett om ni i slutändan väljer att anställa dem eller inte.”

Läs hela intervjun med Nils här >>

Rekryteringskonsult Gunilla Andersson

”Den stora utmaningen tror jag kommer att vara att identifiera områden där de mänskliga HR-resurserna adderar värde, och samtidigt se vad och var vi kan digitalisera. Den stora fördelen med digitalisering är att man frigör just mänskliga resurser och kan använda dem där de bäst behövs.”

Läs hela intervjun med Gunilla här >>

Missa inte några rekryteringsnyheter

Prenumererar du på vårt nyhetsbrev får du varje vecka eller månad ett mail direkt till din inkorg med en sammanfattning av de senaste rekryteringsartiklarna.

Jag vill prenumerera på bloggen

Publicerat 2018-08-21

Ämnen: HR, Fem snabba

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla