<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem höjdpunkter från Talent Acquisition Forum i Oslo 2019

Den 4 juni arrangerade våra kollegor i Norge Talent Acquisition Forum i Oslo. Programmet bestod av konkreta och intressanta föreläsningar som bjöd på akademisk fördjupning så väl som ren inspiration. Här kan ni se en film från dagen och ta del av några höjdpunkter! 
 
Den 4 september arrangerar vi Talent Acquisition Forum i Sverige. Det finns ett begränsat antal biljetter - så se till att säkra din plats redan idag. Du hittar mer information här! (schemat fylls på kontinuerligt). 


1. Arbeta datadrivet för att anställa rätt talanger

Med 400 butiker, 400 butiksägare och ca 4000 säljare där en felrekrytering beräknas kosta ca 200 000 kronor är det  oerhört viktigt att ha bra rutiner för rekrytering. Lena Østby gav oss en inblick i hur de arbetar datadrivet för att kartlägga vad som karaktäriserar deras bästa säljare i Narvesen, 7eleven och Northland, samt hur de utifrån resultaten använder tester och automatiseringar i rekryteringsprocessen för att hitta de kandidater som har bäst förutsättningar att lyckas hos dem.  

 

Prediktiv analys för att hitta den bästa kombinationen av lön och förmåner  

2. Prediktiv analys för att hitta den bästa kombinationen av lön och förmåner  

Står det pris du som arbetsgivare betalar för anställda i proportion till hur det värderas av den anställde? Ofta får lön och förmåner betydligt mindre uppmärksamhet än till exempel employer branding. Men lön och förmåner är viktigt, inte minst om ni ska anställa en person som står mellan två liknande arbetserbjudanden eller om du riskerar att förlora en uppskattad anställd till konkurrenten. Arve Kvalsvik från Evidente gav deltagarna ett exempel på en prediktiv analys för att förutse vilken kombination av löner och förmåner som ger mest motivation och värde för din målgrupp. 

3. Socialt ansvar i er rekrytering

Hans Petter Stub från Whydentify gav oss en stor dos inspiration kring employer branding och underströk vikten av att ta socialt ansvar i sin rekrytering. Ger du verkligen alla människor en chans? Stöttar du som arbetsgivare Pride för att du verkligen är positiv till mångfald eller ser du det mer som något arbetsplatser idag “måste” göra? Vad händer om ni som arbetsgivare skulle vara öppna med att ni rekryterar flyktingar från asylboenden eller till och med nazister i syfte att ge alla människor en chans? Hur skulle det funka? 
 
Istället för att skriva att ni "har en bra arbetsmiljö" i jobbannonsen, så tipsade Hans Petter Stub om att skriva "vår arbetsmiljö präglas av ..."

Socialt ansvar i er rekrytering

 
4. Att mäta kandidatupplevelsen 

Idag är det mycket fokus på att mäta kandidatupplevelsen, vilket innebär att man frågar kandidater om hur de upplevde rekryteringsprocessen och Sweco är ett av de företag som faktiskt gör detta. De delade tankar kring hur det känns för kandidaten att bli “ghostad”, det vill säga när kandidaten inte får något svar från företaget trots att kandidaten kommit en bit i processen, till exempel varit på intervju eller gjort arbetsprov. Sweco frågar sina kandidater om hur de upplevde rekryteringsprocessens olika steg: efter inlämnad ansökan, efter avslutad intervju och efter att de fått reda på att det inte gått vidare. Ett av de resultat som Sweco hittills fått fram är att det finns en tydlig korrelation mellan lång svarstid och lågt NPS-poäng.  

Att mäta kandidatupplevelsen 

5. Hur skapar man ett vinnande team?

Kari Skybak har erfarenhet som HR-direktör i bolag som Flytorget, DHL och Ving. Hon talade om att en arbetsplats kultur skapas utifrån hur väl man lyckas skapa ett team som presterar. Hon berättade om på vilket sätt människorna och en god servicekultur var avgörande för Flytogens höga kundnöjdhet och hur man gör för att stärka just den, kundnöjdheten. Hon motiverade också deltagarna att alltid fira segrar och att sträva efter att nå nya höjder, även när det går bra för företaget. Det handlar alltid om att maximera den potential som finns hos medarbetarna!

Hur skapar man ett vinnande team? 

Den 4e September är det dags för Talent Acquisition Forum i Sverige och vi har nu släppt biljetterna! Säkra din biljett idag genom att registrera dig här.

Antalet biljetter är begränsade och just nu har vi 50 biljetter till Early Bird pris, så passa på! Schemat är preliminärt och fylls på kontinuerligt. 

Publicerat 2019-06-28

Ämnen: Event och aktiviteter, rekryteringsprocess, Talent Acquisition Forum,

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla