<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem snabba med André Kvamme – Utmanare och förnyare

På ReachMee-dagen 2017 tilldelades Sprio priset Årets nytänkare. Med en tydlig vision om att utmana och förändra har de bland annat genom CV-lös rekrytering lyckats kapa ansökningstiden till under 12 sekunder(!), såklart utan att tumma på kvalitén. För ett tag sen fick vi chansen att prata mer med André Kvamme, COO och medgrundare av Sprio, och så här svarade han på våra fem snabba…

andre-kvamme-fem-snabba-reachmee-rekryteringssystem.png

1. Vilken väg har du tagit för att komma till där du är idag?

Jag tröttnade. Att dagligen se bolag göra samma typ av annonsering som man gjort i 10 år, för att sedan hoppas på att rätt kandidat ska trilla in för just den tjänsten… För mig är det en ”post and pray-taktik”. Linkedin har förvisso tagit världen med storm och är ett fantastiskt verktyg för att attrahera kandidater som är 30+ och som har några års erfarenhet. Men vad händer med de som är precis i början av sin karriär? Kanske nyligen slutat skolan och som ännu inte är beresta i ett arbetsnätverk som Linkedin?

De flesta idag har en nonchalant tilltro till att kunna hitta kundservicepersonal, och då trots att många befinner sig just i denna gråzon. Att hitta medarbetare för en kundservice som dagligen ska ha en positiv attityd mot kunder, vara lösningsorienterade, ha energinivå för att hantera en stor mängd kunder som inte slutar att komma in, agera ansiktet utåt för ett varumärke och samtidigt skapa det mervärde som gör att kunder stannar. Det är INTE bara ”armar & ben” som man kan hoppas trillar in på en annons i denna arbetsmarknadsdjungel. 

2. Vilken är, enligt dig, den viktigaste trenden inom rekrytering just nu?

Trender under uppgång just nu är video och ansökningar utan CV, ansökningar utan CV var vi först ut med. På de senaste 1,5 året går det att se hur många bolag också valt att följa denna väg men kanske inte förstår det hårda arbetet bakom en sådan satsning. Att bara följa en trend för att det just är en trend är ett av de största problemen. En trend behöver inte nödvändigtvis ge, som i vårt fall, fler ansökningar.

Det hårda arbetet ligger i analys, optimering och hitta den gyllene koden för att skapa konvertering från visning till ansökan för varje enskild annons eller kampanj. Utöver det finns det en mängd olika aktuella trender beroende på ålder och målgrupp. Där vi idag hittar dagens perfekta kandidat är kanske inte rätt plats att hitta morgondagens.

3. Hur arbetar ni på Sprio med att attrahera talanger ?

Jag vill inte säga att personer idag är lata utan snarare effektiva. Idag lever vi i ett genvägssamhälle där man gärna använder jämförelse-siter för att hitta bästa pris eller närmsta produkt för att både vara smart men också effektiv. Det är så vi på Sprio vill upplevas. Du behöver inte veta vilket jobb du vill söka utan endast att du vill arbeta med kundservice. Tillsammans med våra rekryterare så vägleder och hittar vi passande tjänster utefter intressen och personlighet. På detta sätt kan vi tillsammans med kandidaten hitta bästa matchningen där personen förhoppningsvis kommer trivas, göra ett bra jobb och utvecklas.

Jag tror att det är en kombination av den här typen av arbetssätt, små ansökningströsklar och starka varumärken som vi samarbetar med som gör att vi lyckas attrahera alla våra sökande idag.

4. Varför ska man välja er som arbetsplats?

Om man vill arbeta som konsult på ett bemanningsföretag som ser sina konsulter som internt anställa så är vi definitivt rätt arbetsgivare. Vårt mål och ambition ligger i att bli nominerade till ”A Great Place to Work” baserat på medarbetarundersökningar för både vår interna personal och våra konsulter. Vi vill inte bara vara en löneutbetalare utan även någon som man kan känna sig trygg och uppskattad hos. En arbetsplats och där medarbetarna känner att de får det stöd och den vägledning som behövs för att lyckas i sin roll men också klättra vidare i karriären.

5. Vad är det roligaste ni gör på kontoret?

Vi gör så otroligt mycket kul på kontoret i både stora och små insatser, allt från tävlingar baserade på leverans till kontorsstolsrace och firande av varenda framgång.Men något som vi gör för hela företaget kvartalsvis är större aktiviteter i form av pingisturneringar, afterworks och temafester där alla våra anställda får träffas och umgås i ett icke arbetsrelaterat sammanhang.

Läs också "Fem snabba med..."

Publicerat 2017-12-07

Ämnen: ReachMee, HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla