<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem snabba med Adam Wallhult – sjöfartsnörden som hamnat helt rätt

När Adam Wallhult, Team Leader Training & Recruitment på Stena Line, i vår intervju berättade mer om sitt jobb var det tydligt att han verkligen brinner för det han gör. Kanske inte så konstigt med tanke på att han lyckats kombinera flera intressen i samma tjänst. Så här svarade Adam på våra fem snabba…

adam-stena-line-fem-snabba-reachmee-rekryteringsverktyg.png

1. Vilken väg har du tagit för att komma till där du är idag?

Jag har tidigare jobbat med service på Liseberg och alltid längtat tillbaka till att på något sätt få göra det igen. Men då snarare bakom kulisserna. Via arbetsvetarprogrammet på Göteborgs Universitet gick jag till EF, Volvo Group och Randstad. Det var också efter det som jag såg min chans att på Stena Line få kombinera mitt intresse för sjöfart, service, employer branding och rekrytering. För en nörd som jag finns det inget bättre än att få jobba här!

2. Vilken är, enligt dig, den viktigaste trenden inom rekrytering just nu?

Detta är inget nytt men jag tror jag att många av oss ser på företaget som en helhet, det vill säga att consumer brand och employer brand mer och mer blir samma sak. För ett företag som Stena Line är det inte så konstigt eftersom våra medarbetare är en stor del av vår produkt. Deras jobb består av mötet med våra gäster och de påverkar på så sätt gästernas upplevelse genom sitt bemötande och sin attityd. Något som i sin tur ställer krav på oss som företag att behandla våra medarbetare väl och aktivt arbeta med den röda tråden genom hela talangcykeln.

3. Hur arbetar ni med att rekrytera talanger?

Vi försöker att aldrig säga nej när någon frågar om vi vill vara med på saker. Det kan vara att ta emot studiebesök på våra fartyg eller kontor, vara med på mässor eller ställa upp när studenter vill intervjua oss. Jag tror att det är såna små saker som faktiskt gör skillnad. Att även vi, som ett förhållandevis stort företag, visar att vi också är människor, intresserade och tillgängliga. Annars är våra medarbetare våra bästa rekryterare och tipsar varje år hundratals kandidater att söka sig till Stena Line.

4. Vad är det viktigaste för att du ska trivas på en arbetsplats?

För mig är det superviktigt att brinna för slutprodukten, oavsett om det är en upplevelse, tjänst, bil eller en färja. Jag är en nörd som tycker att det mesta är intressant men gör jag inte det så kommer jag sannolikt att tappa intresset. För mig är det jätteviktigt att vara en bra ambassadör för företaget jag arbetar på – något annat finns inte!

5. Vilken är den smartaste frågan du har fått på en intervju?

”Vad är det senaste du lärde dig?”, var en fråga som jag fick i en intern rekryteringsprocess här på Stena Line. Det tyckte jag var en väldigt bra fråga eftersom jag är den förste att erkänna att det alltid finns nya saker att lära sig.

Läs också "Fem snabba med..."

Publicerat 2017-05-05

Ämnen: ReachMee, HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla