<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem snabba med Jessica Hovander – Samarbete som framgångsfaktor

Under ett tidigare lunchevent på kontoret fick vi nöjet att träffa Jessica Hovander, rekryterare och HR-specialist på Swedol. Hennes skarpa insikter och bra tips om struktur och processer för att skapa en fungerande rekryteringsmiljö gjorde oss nyfikna på att höra mer. Mitt upp i en intensiv arbetsvecka tog hon en paus för att reflektera över våra frågor och hörde inom kort av sig med sina svar på våra fem snabba...

Fem snabba med Jessica Hovander – Samarbete som framgångsfaktor

1. Vilken väg har du tagit för att komma till där du är idag?

Sen ungefär ett år tillbaka jobbar jag på Swedol som HR-specialist med fokus på rekrytering. Vägen hit har bestått av olika roller inom HR där jag bland annat har jobbat i en HR-helpdesk, ansvarat för upphandlingar och samarbeten med leverantörer samt med HR/IT-frågor och just rekrytering. Jag trivs väldigt bra med att arbeta med förändring och med att sätta strukturer, så att arbeta med rekrytering har passat mig perfekt. Sedan tycker jag att kopplingen mellan rekrytering och samhällsutveckling gör att arbetet blir extra intressant, utmanande och givande på flera plan.

2. Vilken är, enligt dig, den viktigaste trenden inom rekrytering just nu?

Att arbeta för att förebygga diskriminering på arbetsmarknaden och skapa förutsättningar för en mer jämställd värld. Oklart om det är en trend men vi kanske ska fundera på att pausa trenderna tills vi har det som kan göra skillnad på plats. Därefter får vi gissningsvis mer glädje av det värde som trender kan bidra med.

3. Hur arbetar ni på Swedol med att attrahera talanger? Finns det skillnader mellan olika yrkesgrupper som ni rekryterar?

Vi arbetar framförallt med att bli tydligare med vilka vi är och vad vi erbjuder. Det är också bra för att hitta sätt att värna om och behålla de medarbetare vi redan har. Det finns absolut skillnader mellan olika yrkesgrupper, men även gemensamma delar – och det är där vi börjar. Vi har nyligen blivit med både ny marknadschef och kommunikatör vilket gör en stor skillnad för att utveckla våra strategier när vi vill attrahera nya medarbetare. 

4. Vad är ditt bästa rekryteringstips?

Det är att rekrytera kompetensbaserat och därmed förebygga diskriminering. Det kan kännas överväldigande att förändra en process i ett svep, så undersök vilket eller vilka steg som kan göra störst skillnad för resultatet i dina rekryteringar och börja där. Ta reda på vilka andra som står inför samma utmaningar som du och samarbeta. Att få andra perspektiv kan göra underverk för att komma vidare med etablerade arbetssätt som vi vill förändra.

5. Vad vet du idag som du önskar att du visste på ditt första jobb?

Jag upptäckte ganska snabbt att de allra flesta i arbetslivet gärna delar med sig av sina kunskaper, erfarenheter och kontakter när de blir tillfrågade. Den insikten har varit ovärderlig för mig. Senast jag gjorde det så ledde det till ett värdefullt samarbete gällande kompetensbaserad rekrytering och dessutom en ny vänskap. Väldigt roligt!

Läs också "Fem snabba med..."

Publicerat 2018-05-08

Ämnen: ReachMee, HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla