<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem snabba med Siri Wikander – med siktet inställt på att attrahera och behålla de bästa medarbetarna

Siri Wikander är Head of People and Culture på Hemfrid, proffs på att bygga arbetsgivarvarumärken och har en gedigen erfarenhet av att arbeta strategisk med ledar- och medarbetarförsörjning. För ett tag sen fick vi chansen att ställa våra fem snabba frågor om rekrytering till henne. Vi fick bland annat veta vilken den bästa frågan hon fått på en intervju är och hur hon kom till den punkt där hon är idag. Så här svarade Siri på våra fem snabba…

Fem snabba med Siri Wikander – med siktet inställt på att attrahera och behålla de bästa medarbetarna

1. Vilken väg har du tagit för att komma till där du är idag?

Efter att i många år ha jobbat med att utveckla attraktions- och rekryteringsprocesser inom handeln bytte jag i höstas över till Hemfrid som erbjuder hemservice till privatpersoner. Mitt uppdrag är att utveckla medarbetarupplevelsen så att vi kan attrahera och behålla de allra bästa medarbetarna. Hemfrid växer och har en härlig startup anda. Det är otroligt roligt att få vara med om den resa som Hemfrid gör just nu.

2. Vilken är, enligt dig, den viktigaste trenden inom rekrytering just nu?

Att förbättra kandidatupplevelsen med hjälp av digitala verktyg och mobilitet. Det ska vara enkelt och gå snabbt att söka ett jobb och du ska få kontinuerlig återkoppling under hela sökprocessen.

3. Hur arbetar ni på Hemfrid med att attrahera talanger ?

Vi strävar efter att vara transparenta med vilka vi är och vilka krav vi ställer på de som jobbar hos oss. Vi har en budskapsplattform som utgår från hur våra egna medarbetare beskriver oss som arbetsgivare. Dessa budskap genomsyrar all vår interna och externa kommunikation. Det bygger yrkesstolthet och en gemensam företagskultur. Många väljer att jobba hos oss för att vi har schyssta värderingar och hjälper många som är nya i Sverige till sitt första jobb, därför berättar vi också regelbundet om våra satsningar på utbildningar i svenska mm.

4. Vad vet du idag som du önskar att du viste på ditt första jobb?

Vikten av att ha en genomarbetad rekryteringsprocess med exempelvis tester och strukturerade intervjuer.

5. Vilken är den smartaste frågan du har fått på en intervju?

Hur är min chef?

Läs också "Fem snabba med..."

Publicerat 2017-09-26

Ämnen: ReachMee, HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla