<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 tips för avslappning i hängmattan

Sommaren är här och tempot har sänkts. Dags för lite välbehövd vila. För dig som under semestern ändå inte kan låta bli att hålla dig ajour med det senaste inom HR och rekrytering kommer här några läs- och lyssningstips för lata dagar i hängmattan.

Tips till lata dagar i hängmattan på temat rekrytering

1. Förstå jobbsökare med TNG:s jobbpodd 

Rekryteringsföretaget TNG släpper månadsvis avsnitt av sin podcast Tack för din ansökan. Podden riktar sig till arbetssökande och de som går i tankar om att söka nytt jobb, men det finns mycket inspiration att hämta även för dig som jobbar med rekrytering. Avsnitten bjuder bland annat på paneldiskussion, frågor kandidater har under en rekrytering och mycket mer.

Lyssna på podden här: https://www.tng.se/jobbpodd

2. Nörda ner dig i arbetspsykologi med Assessio

Assessio är leverantörer av arbetspsykologiska tester som används i en rekryteringsprocess eller för medarbetares utveckling. I bloggen bjuder de på insikter om HR-strategi, kandidattester, utveckling och företagskultur. De förklarar på ett lättförståeligt sätt och visar värdet av genomtänkta beslut. 

Läs Assessios blogginlägg här: http://www.assessio.se/insights/

3. Dialog med kandidater 

TED-talks är presentationer på intressanta teman med inspirerande talare. Celeste  Headlee är en journalist som ger 10 tips på hur du har en dialog med någon. Föreläsningen på 10 minuter ger bra insikter i vad man kan tänka inför nästa intervju och hur mötet med kandidaten kan se ut.

4. Sociala medier för employer branding

Det pratas mycket om employer branding och att arbeta med sitt arbetsgivarvarumärke. I denna bloggserie tar vi upp några av de vanligaste sociala medierna och hur du med enkla medel använder dem för att stärka ditt företags employer brand.  

5. Boktips om kandidatupplevlesen

Sommarens rekryteringsboktips är Happy Talent. Boken pratar kandidatperspektivet i rekryteringar och hur det påverkar företagets arbetsgivarvarumärke. Få tips på hur du ska tänka kring kompetensförsörjning och att omvandla refuserade jobbsökare till ambassadörer för att jobba hos er.

Läs mer om boken här: http://happytalent.se

Hoppas att du får en riktigt skön sommar!

Publicerat 2017-07-19

Ämnen: HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla