<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Frukostseminarium: Den digitala kandidatupplevelsen

Rekryteringsteknologin har de senaste åren genomgått en rejäl utveckling. Många organisationer har anammat denna utveckling och använder idag webbaserade rekryteringssystem och psykologiska test för att hantera och bedöma kandidater. Den största delen av rekryteringsprocessen har blivit nätbaserad och automatiserad och registrering av CV och erfarenheter, webbaserade tester och automatiska skallkravsfrågor är bara några av de saker som idag hanteras av rekryteringssystemen.

reachmee frukostseminarium cut-e den digitala kandidatupplevelsen

Digitaliseringens betydelse för kandidaten

Samtidigt som den nya processen leder till kraftiga tidsbesparingar och bättre träffsäkerhet kan man fråga sig vad utvecklingen har betytt för kandidaterna? Hur är det att söka jobb idag och vad innebär egentligen förändringen till en mer digital kandidatupplevelse?

Under 2015 genomförde cut-e 250 000 tester i Sverige och över en miljon kandidater hanterades i rekryteringssystemet ReachMee. Med utgångspunk från det och utifrån konkreta case och aktuella undersökningar kommer vi i detta frukostseminarium att belysa centrala frågeställningar så som:

  • Den digitala kandidatupplevelsen – hur ser den ut idag och vad är nästa steg?
  • Vilka är fördelarna och nackdelarna med den digitala processen?
  • Att rekrytera när allt fler blir vana vid att det ska gå snabbt och vara mobilanpassat – hur länge kommer det traditonella CV:t att finnas kvar?
  • Vad kan man göra för att säkerställa en god kandidatupplevelse även om processen i hög grad har blivit automatiserad?

Talare på frukostseminariet

Jakob Andrén är VP på cut-e och leg psykolog med särskild inriktning mot arbetslivets psykologi. Han har mångårig erfarenhet av att hjälpa organisationer att implementera, använda och utvärdera arbetspsykologiska tester i sina urvals- och rekryteringsprocesser.

John Sagrelius är VP på ReachMee och har ett övergripande ansvar för marknadsföring och försäljning. ReachMee är en ledande leverantör av rekryteringssystem i Norden och används av privata och offentliga organisationer för att arbeta strategiskt med att hitta, rekrytera och framgångsrikt onboarda nya talanger.

Datum för det här frukostseminarier har redan passerat.
Prenumerera på ReachMee-bloggen för inbjudningar till kommande event.
Den digitala kandidatupplevelsen

Aktuella utbildningar och event

 

Publicerat 2016-03-06

Ämnen: Event och aktiviteter

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla