<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Globala rekryteringstrender 2016 – LinkedIns stora trendspaning

Globala rekryteringstrender 2016 – LinkedIns stora trendspaning

LinkedIn har för femte gången i rad gjort en sammanställning av de globala rekryteringstrenderna – allt för att ge rekryterare en fingervisning om vart branschen är på väg. Här kommer godbitarna av det som du, som rekryterare, verkligen inte får missa!

De hetaste trenderna 2016

I topp bland rekryterare värden över kommer vikten av kvalitén i rekryteringarna för att kunna mäta prestation. Ett starkt employer brand är om möjligt ännu viktigare i år och hela 59% av de som deltog uppgav att de under året kommer att lägga mer resurser på att bygga sitt employer brand jämfört med året innan. En stor del av de tillfrågade är också överens om att de kommer att prioritera arbetet med att behålla anställda och sist men inte minst finns det också en gemensam uppfattning om att  användandet av så kallade ”employee referral programs”, rekrytering med hjälp av rekommendationer från befintlig personal, är en trend som är här för att stanna.

Vilka är då de största utmaningarna för rekryterare 2016?

Många är de rekryterare som minst en gång brottats med att korrelationen mellan ökat antal rekryteringar och ökning i budgeten är liten. Det här syns även i LinkedIns undersökning och är onekligen en utmaning som följer med år efter år. Obalansen mellan dessa två delar gör det svårare för organisationer att komma förbi sina utmaningar så väl som att utveckla sina talangstrategier. En annan utmaning som inte heller är direkt ny, men som även är viktig i år, är hur organisationer ska lyckas attrahera de bästa talangerna.

Och så några trender som inte bör glömmas bort…

Det går att se en röd tråd i de trender som är viktiga när man blickar framåt – alla handlar om styrkan i relationer. Det gäller då inte bara relationen med kandidaten, lika viktig är också relationen med partners och kollegor för att lyckas med rekryteringarna. Åter igen lyfts employer branding som en viktig trend, detsamma gäller souring av passiva kandidater, nyttjande av sociala och professionella nätverk så väl som ”employee referral programs”.

Fortsatt läsning

 

Publicerat 2016-05-31

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla