<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hjälp på vägen när du ska investera i ett rekryteringssystem

Dags att investera i ett rekryteringssystem? Vi har ett par tips, guider och checklistor som kan hjälpa dig på vägen oberoende av var du befinner dig i din inköpsresa.

Ladda ner en guide fylld med tips för att köpa rekryteringssystem

Tips för att köpa rekryteringssystem

För dig som börjat ta första stegen mot att titta på ett nytt rekryteringssystem. I dagsläget kanske du använder Excel, mailen eller ett rekryteringsverktyg och känner att det är dags att bli mer digital och arbeta effektivare.

Denna guide pratar övergripande om vad som är bra att tänka på inför att undersöka leverantörer och verktyg och tar upp saker såsom:

  • Funktioner i enklare och mer kraftfulla system
  • Att utreda nuläge och framtida behov
  • Personer som kommer att använda systemet: HR, rekryterande chefer och kandidater

Ladda ner köpguide för rekryteringssystem

Välj rätt rekryteringssystem på tio enkla steg

Välj rätt rekryteringssystem

Aldrig köpt molntjänst förut? Var det länge sen du drev en inköpsprocess och behövde bolla med leverantörer? Denna guide täcker hela inköpsresan på tio enkla steg. Från inledande research till att få förankring med ledning, ställa rätt krav på leverantörer, förstå prissättning och utvärdera olika lösningar på lika villkor.

Hitta rätt rekryteringssystem eller verktyg för just din verksamhets behov.

Ladda ner guide för att välja rätt rekryteringsverktyg

Skapa en egen kravspecifikation för ett rekryteringsverktyg

Skapa en egen kravspecifikation för ett rekryteringsverktyg

Du har kommit en bit på vägen. Du vet att du har ett intresse av att köpa in ett rekryteringssystem, har en övergripande koll på olika leverantörer och du har identifierat ett par områden där ett system är till hjälp. Att börja bygga på en kravspecifikation är A och O för att i slutändan hitta det system som passar just din verksamhet. 

Precis som en kravprofil i en rekrytering är kravspecifikationen till för att säkerställa att det verktyg eller system ni tittar på har de funktioner ni behöver och vill ha.

Tänk på att inget system har allt, och beroende på budget, dialog med leverantörer och vidare efterforskningar internt kan den behöva ändras och uppdateras. En kravspecifikation är dock ett bra sätt att orientera sig och få lite grepp om vad du faktiskt letar efter.

Ladda ner mall och checklista för kravspecifikation

Publicerat 2018-05-01

Ämnen: HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla