<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Jobbar du som HR Manager? Kanske inte så länge till…

De senaste åren har det dykt upp en rad nya titlar och idag kan du söka jobb som ”Marketing Ninja” eller kanske ”Digital Prophet”? Även HR har genomgått en förändring och när fokus har flyttats från att se medarbetarna som resurser till att se varje individ har det också återspeglats i de titlar som används. Den klassiska ”HR Manager ”ersätts allt oftare av titlar med mer fokus på personen och det är inte längre ovanligt att stöta på en ”Head of People Operations”. Vi har tittat närmare på några av de nya titlarna som har dykt upp och vad de egentligen innebär!

Lista över olika titlar inom HR, HR Manager

Vibe Manager

Vibe Manager är ett perfekt jobb att söka om du är intresserad av att bygga företagskultur i en avslappnad och rolig miljö. Precis som namnet avslöjar handlar det om att bygga rätt ”vibe”, eller atmosfär om man så föredrar, på arbetsplatsen. Ytterligare en ny roll som inte ligger allt för långt ifrån denna är ”Chief Happiness Officer”. Vill du se till att dina medarbetare är lyckliga är det jobbet för dig, kanske inte så enkelt som det låter? 

VP of People och People Operations Manager

Två nya titlar som till stor del påminner om de mer traditionella HR-titlarna men som också har ett tydligare fokus på individen snarare än anställda som en resurs. Perfekt för dig som trots allt tyckte att de mer traditionella HR-titlarna inte var så dumma men ändå vill söka dig till ett mer progressivt företag. 

Director of Employee Engagement

Som “Director of Employee Engagement” ansvarar du för att hålla medarbetarna engagerade, både i det dagliga arbetet och för arbetsplatsen i stort. Arbetsuppgifterna har länge varit en del av HR men rollen i sig har dykt upp först på senare tid. Det handlar inte bara om att motivera och peppa sina medarbetare, det kan även innebära att samla in data för beslutstagande kring åtgärder för att skapa engagemang.

Är gräset alltid grönare på andra sidan?

Vissa av de nya titlarna som dykt upp kan kännas mindre relevanta än andra. Som alltid finns det exempel på företag som har velat ge en bild av att de ligger i framkant och därför hittat på nya kreativa titlar men som sedan fått något helt annat än vad de egentligen behövde. I vissa fall har den nya titeln, och personen som anställts baserat på den, till och med gjort mer skada än nytta. Men i det stora hela finns det en rad exempel på genomtänkta nya titlar som hjälpt företag att hitta helt rätt person och vara i framkant. Även om det ibland kan kännas som att det går inflation i titlar kan det också hjälpa yrkesgrupper att ge en mer rättvisande bild av vad deras roll egentligen innebär. Oavsett om man är för eller emot är det tydligt att trenden pekar för en uppdatering av de mer traditionella HR-titlarna.

Intresserad av att läsa om fler trender?

Publicerat 2017-01-18

Ämnen: HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla