<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kom igång med att mäta din rekrytering - tre enkla saker

Du har ett rekryteringsuppdrag där målet självklart är att fylla en vakans, hur vet du om du har lyckats? För många skulle nog svaret på frågan vara självklart - ifall någon blir anställd. Men, det är inte allt som räknas. En tillsättning med en drömkandidat är så klart det slutgiltiga målet men det finns många andra sätt att mäta framgång på vägen.

Kom igång med att mäta din rekrytering - tre enkla saker

Hos oss tycker vi det är viktigt att göra våra rekryteringsprocesser mätbara och vi har därför tagit fram en process som innefattar fler variabler än vad som beskrivs nedan. Här kommer tre enkla saker att mäta för den som precis vill komma igång.

Intresset

Antalet ansökningar kommer säga dig mycket om hur stort intresse som finns samt hur attraktivt jobbet och företaget är. Ifall man sysslar med någon typ av uppsökande arbete är det även bra att se hur många som kommer in i processen den vägen. Det här är även intressant att mäta på sikt om man jobbar aktivt med Employer Branding och vill se om talangerna faktiskt får upp ögonen för ditt företag.

Time to hire

Diskussioner kring återkoppling uppkommer ständigt på LinkedIn och det verkar vara ett vanligt frustrationsmoment för kandidater att inte få respons i rekryteringsprocesser. Värna om kandidatupplevelsen och se till att den inte överstiger ett visst antal dagar. Genom att mäta det får man information som kan hjälpa en att utvärdera processen. Ett exempel kan vara att upptäcka eventuella flaskhalsar där många fastnar.

Ditt arbete

Hur många timmar behöver du lägga på intervjuer innan det leder till en anställning? Håll koll på tiden som en indikation för hur utmanande en roll är att fylla. Vidare kan det även hjälpa dig att planera din verksamhet och att uppskatta hur lång tid det kommer ta innan någon är på plats i en roll.

Lycka till!

Nu är du ett steg på vägen och det är inte svårare än så att komma igång. Tveka inte att ta kontakt om du vill ha fler tips på sätt att göra din rekrytering mätbar. 

Elin hittar du här på LinkedIn.

Mer läsning

I den här artikeln kan du läsa mer om viktiga nyckeltal för dig som jobbar med rekrytering.

 

Publicerat 2018-11-16

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla