<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kom igång med Snapchat och stärk ert employer brand

Del 4. Följ med oss i vår bloggserie om hur du med hjälp av sociala medier kan stärka ert employer brand. I del 4 kommer vi berätta mer om Snapchat, idag lika självklar som Facebook men för många fortfarande obeträdd mark.  Vi ger dig grunderna du behöver för att förstå och komma igång med Snapchat.

Stärk ert Employer Brand med Snapchat. Exempel från MailChimpGör som MailChimp och använd Snacpchat för att stärka ert employer brand.

En typisk Snapchat-användare är någonstans mellan 12–25 år. De är flitiga användare, inte bara av Snapchat, utan också av de flesta andra kända sociala medierna. Så många som 3 av 5 av de yngre tonåringarna uppger att de använder Snapchat dagligen och antalet användare växer konstant. Det är alltså precis rätt ställe att vara på om du vill nå GenZ, frågan är bara hur?

Så fungerar Snapchat 

Förenklat kan man säga att Snapchat ger dig möjlighet att skicka bilder eller filmer – så kallade snaps – till utvalda mottagare. Men till skillnad från andra sociala medier, där det du lägger upp stannar kvar, kommer din snap att självförstöras efter det att mottagaren har sett den. Troligen är det också en av anledningarna till att Snapchat blivit så populärt. Bilder eller filmer som du vill att alla ska kunna se kan du lägga i ditt galleri. Där ligger de kvar under 24h innan även de självförstörs. Snapchat erbjuder dessutom en rad annorlunda filter som främst baseras på ansiktsigenkänning. Med ett par knapptryck kan du förvandla dig själv till en katt, spruta regnbågar ur munnen eller byta ansikte med en vän. 

Employer branding på Snapchat 

Fördelen med Snapchat är att det är betydligt mer förlåtande än andra sociala medier, just tack vare att ditt innehåll självförstörs och bara finns en kortare period. Det betyder såklart inte att du kan posta vad som helst - men det finns utrymme att ta ut svängarna lite extra. Utmaningen med Snapchat är att kraven på underhållning är betydlig högre än i många andra social medier. Det du postar får gärna vara roligt, coolt och till och med lite knasigt. 

Ladda ner appen, skapa ett konto och testa dig fram. På så sätt lär du dig också vilken tid som fungerar bäst att publicera något och vilken typ av innehåll som ger flest tittningar. Nya följare kan du få genom att pusha för ert Snapchat-konto i er blogg, på er hemsida och gärna också i era övriga sociala media kanaler.

Även om inte Snapchat står överst på listan i din employer branding-strategi just nu är ett bra sätt att framtidssäkra din kompetens; ladda ner appen och börja med att följa dessa fyra inspirationskällor, företag som gör det bra:

  • Elle Magazine (användarnamn: elleuk eller elleusa)
  • Mailchimp (användarnamn: mailchimp)
  • Aer Lingus (användarnamn: aerlingus)
  • Snapchat själva (användarnamn: snapchat) 

Employer branding på sociala medier

I del fem, som också blir den sista delen, får du tips på smarta verktyg för att enkelt skapa visuellt innehåll till blogg och sociala medier. 

Följ oss gärna i våra sociala medier! ReachMee på Instagram, Twitter och LinkedIn.

 

Publicerat 2017-03-13

Ämnen: sociala medier, annonskanaler

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla