<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kom ihåg kravspecifikationen när du köper rekryteringssystem

För en tid sedan tog vi fram en köpguide för dig som funderar på att köpa ett rekryteringsverktyg. I den går vi igenom olika typer av rekryteringsverktyg, belyser värdet av att börja med en nuläges- och behovsanalys samt vad som är viktigt för de olika personerna som kan tänkas använda verktyget (HR, rekryterande chefer och kandidaten). Kanske är du nu redo för att börja titta på, och jämföra, olika verktyg? I så fall vill vi tipsa dig om vår checklista, ett perfekt hjälpmedel för att fastställa er kravspecifikation inför köpet av rekryteringssystem.

Kom ihåg kravspecifikationen när du köper rekryteringssystem

Enkelt att utvärdera 

Det är inte alltid så lätt att se skillnad på all olika rekryteringsverktyg som finns. En kravspecifikation gör det enkelt för dig att få en bild av de funktioner som är ett måste att ha, funktioner som kan vara bra att ha och de funktioner som bara är ett extra plus i kanten. Kravspecifikationen ger på så sätt en översikt och underlättar när olika rekryteringssystem ska jämföras mot varandra.

Så använder du checklistan

När checklistan väl är nedladdad kan du, genom att kryssa i vilka funktioner som är bra att ha, vilka som är ett måste att ha och vilka funktioner som är mindre viktiga att ha, skapa en egen kravspecifikation. Ta dig också tid att tillsammans med dina kollegor gå igenom kravspecifikationen för att se om det finns fler punkter som bör läggas till. Se den nedladdningsbara checklistan som en mall som du sedan anpassar efter er. Lägg tid på förarbetet för att öka chansen att hitta rätt.

Boka in en demo

När checklistan väl är ifylld och du har hittat intressanta lösningar som matchar era krav är det hög tid att boka in ett möte för att få en demo av de olika rekryteringssystemen. Ta gärna med checklistan så kommer du väl förberedd och kan kontrollera om rekryteringsverktygen uppfyller er krav eller ej. 

Passa på att boka en demo för att stämma av hur väl ReachMee uppfyller din kravspecifikation!

Ladda ner checklista för kravspecifikation av rekryteringssystem

Publicerat 2016-12-16

Ämnen: Rekryteringslösning

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla