<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vad åt du till frukost idag?  Galna CV:n och ännu konstigare intervjufrågor

Då och då trillar det säkert in ett CV som får dig att titta till en gång extra. LinkedIn gjorde en undersökning om just detta och frågade rekryterare vilket som var det mest udda CV som de fått, svaren fick oss både att häpnas och att skratta. Men det är inte bara rekryterare som råkar ut för konstigheter i jakten på en ny medarbetare. Till kandidaternas försvar ska sägas att de ibland också utsätts för riktigt annorlunda intervjufrågor, något som Glassdoor vid flera tillfällen har tittat närmare på. Vi ger dig våra utvalda favoriter och hoppas kunna bjuda på ett riktigt gott skratt!

Vad åt du till frukost idag?  Galna CV:n och ännu konstigare intervjufrågor

 

 

 

 

 

 

 

Topp 5 ovanliga intervjufrågor

1) ”Vem är din favorit bland Disneys prinsessor? ”
Frågan ställdes under en intervju på Cold Stone Creamery.

2) ”Beskriv färgen gul för någon som är blind.”
Frågan ställdes under en intervju på Spirit Airlines.

3) ”Vad åt du till frukost idag?”
Frågan ställdes under en intervju på Banana Republic.

4) ”Vilken är din favoritlåt från 90-talet?”
Frågan ställdes under en intervju på Squarespace.

5) ”Vem skulle vinna i ett slagsmål mellan Spindelmannen och Batman?”
Frågan ställdes under en intervju på Stanford University.

 

resume_reachmee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns som sagt även kandidater som använt minst sagt annorlunda alternativ...

1) En rekryterare fick en gång ta emot ett 24-sidor långt CV där kandidaten illustrerade alla sina intressen, erfarenheter etc med hjälp av fotografier.

2) En annan rekryterare tog emot ett CV där en kandidat uppgav att hen hade haft rekryterarens förra tjänst samtidigt som rekryteraren hade tjänsten…

3) Vad sägs om kandidaten som ansökte till en tjänst som receptionist och i sin ansökan inkluderade ett band där hon sjöng ett antal olika låtar?

4) Gillar du pizza? Det måste i alla fall kandidaten ha trott att rekryteraren gjorde när hen bestämde sig för att skicka rekryteraren en pizza och sätta fast sitt CV i locket.

5) ”Äppeltricket” är en gammal klassiker, vanligen använd för att charma lärare. En kandidat bestämde sig dock för att ge rekryteraren ett äpple när intervjun var slut. Tyvärr missade hen att putsa det ordentligt och såg inte att det hade fastnat en massa hårstrån på äpplet. Mums...

Fortsatt läsning

Publicerat 2015-08-19

Ämnen: Rekryteringslösning

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla