<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ovanliga förmåner - hur fångar man kandidatens intresse?

Just nu är det helt klart kandidaternas arbetsmarknad och det räcker inte längre med friskvårdsbidrag och fruktkorg för att imponera. När saker som den senaste iPhonen och årliga teambuildningresor knappt fångar någons intresse, hur gör man då för att sticka ut?

Ovanliga förmåner - hur fångar man kandidatens intresse?

Här kommer exempel från fem olika företag som har unika förmåner till sina anställda.
Luftlön

För att uppmuntra hälsosamma vanor ger Ohmy en bonus till de anställda som promenerar på arbetstid. De har tagit fram ett digitalt verktyg som gör att de anställda kan logga sina promenader och om de checkar in på de utplacerade stationerna kan de även inkassera 50kr extra på nästa lön.

Pawternity leave

På Brew Dog I Skottland får man inte bara ta med sin hund till jobbet man får även ”Pawternity leave”. Det innebär att man får en veckas betald ledighet när man skaffar en valp.

Helgflex 

På Tre får du välja vilka helgdagar som är viktiga för dig! Varje år läggs alla röda dagar ihop i en pott som de anställda får fördela själv. Tanken är att varje individ får ta beslut utifrån vad som är viktigt för dem oavsett om de vara ledig på Yom Kippur eller på ”Pi Day” den 14 mars.

Tvätta på jobbet

Många känner till att Google har generösa förmåner och att en anställd kan äta dagens alla måltider på kontoret men det är även fritt fram att lämna in sin tvätt på deras egna tvätteri och hämta ut den vid dagens slut. 

Vi kör dig till jobbet

Scania job express går från Liljeholmen och T-centralen hela vägen till Scanias entré i Södertälje. Det är en väldigt uppskattad förmån för de anställda som får korten subventionerade av Scania.

Att ovanliga förmåner blir vanligare och vanligare för att locka kandidater är ett faktum. Frågan är sedan hur man sticker ut som arbetsgivare när alla erbjuder något unikt. Att veta vad kandidaterna vill ha kan vara svårt, men det finns mycket att vinna. Analysera kandidaterna och de anställda och bestäm sedan vad som passar er. Ledig på sin födelsedag? Meditation på jobbet? pizza på onsdagar? Möjligheterna är många och det finns väldigt lite att förlora.


elin-filipp

 

Elin är HR Manager på ReachMee och gillar att prata digital HR, föreläsa om agila rekryteringsprocesser och att koda chattbotar. Lägg till Elin på LinkedIn här.

 

 

 

Läs också:

Publicerat 2018-12-13

Ämnen: förmåner

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla