blog featured image
Sociala medier som annonskanal är perfekt för att få mer spridning av sina annonser. LinkedIn har framförallt blivit en allt viktigare kanal för att komma i kontakt med yrkesverksamma talanger.

Vi har samlat sex tips på hur du snabbt kommer igång med din LinkedIn-rekrytering.

1) En statusuppdatering kostar ingenting

Tänk på att det är helt gratis att tipsa om ett jobb i form av ett vanligt inlägg. Ett par korta ord om jobbet med en länk till karriärsida eller jobbannonsen kan få oväntat stor spridning. Det är inte bara dina direkta kontakter som ser inlägget. Om de gillar, delar, kommenterar och taggar andra personer sprids uppdateringen i sin tur ännu längre i deras nätverk.

2) Vidga ditt kontaktnät och gå med i relevanta grupper

LinkedIn är verkligen rekryterarens bäste vän! Passa på att lägga till branschkollegor du träffar på nätverksträffar och var inte blyg för att sträcka ut handen till kandidater du har haft god kontakt med i tidigare rekryteringsprocesser. Speciellt om kandidaterna fallit på målsnöret men kan vara aktuell för andra roller i framtiden.

LinkedIn har också grupper som samlar personer intresserade av att utbyta erfarenheter om sitt yrke eller ett visst ämne. Gå med i grupperna som är relaterade till den bransch du rekryterar för, då har du helt plötsligt en fantastisk kanal fylld med personer som kan vara lockade att titta på ett nytt jobb.

 

Att som företag ha en egen sida på LinkedIn kommer med många fördelar.

3) Lägga upp ett jobb på LinkedIn

Självfallet finns möjligheten att annonsera direkt på LinkedIn mot betalning. Tjusningen är att det inte krävs att ni har en separat karriärsida dit kandidater skickas för att söka – allt kan skötas direkt från LinkedIn.

Tänk på! Kombinera gärna jobbannons på LinkedIn med andra annonskanaler för att få spridning i de sökande, tyvärr är det många som inte än finns på plattformen. För enklast administration kan du passa på att gå ut med din jobbannons på flera annonskanaler samtidigt från ditt rekryteringsverktyg.

4) Ha en företagssida

Att som företag ha en egen sida på LinkedIn kommer med många fördelar. Det ger en chans för medarbetare att koppla sina profiler och visa var de jobbar, samt ytterligare möjlighet att dela inlägg och uppdateringar. Finns det en ny jobbannons ute på karriärsidan? Lägg upp en länk och kort förklaring på företagssidan – kollegor, kunder och följare hjälper den att spridas till fler.

5) Hitta nyexaminerade och alumner

På LinkedIn finns det fler sätt att hitta rätt kandidater utöver att söka på namn eller företag. Genom att söka på exempelvis ett universitet kan du få fram vilka som studerat där. Klicka på knappen Visa alumner och så kan du ställa in ytterligare parametrar. Exempelvis leta reda på personer som precis har tagit examen eller någon jobbat ett tag i en viss roll.

6) Extra funktioner med ett Recruiter-konto

Du kan uppdatera ditt konto till en betalvariant med funktioner för rekryterare, kallat Recruiter-konto. Ett bra verktyg om du jobbar aktivt med att leta upp intressanta kandidater. Här finns möjlighet att skicka både personliga meddelanden och massutskick till flera kandidater samtidigt. Ett bra sätt att tipsa om lediga tjänster eller ta kontakt inför framtiden. 

Vill du få fler rekryteringstips och kunna möta den rådande kompetensbristen? Se vårt webinar om ämnet här: 

Webinar – Ta kontroll över din kompetensförsörjning