<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekrytera rätt or go home?

I fredags besökte jag Next States event ”Go Big or Go Home”. Ett mycket givande och grymt roligt event som attraherade drygt 150 marknadschefer, säljchefer och beslutsfattare, så till den milda grad att vi ignorerade den 30-gradiga värmen och tidig-fredags-känsla till förmån för paneldebatt om tillväxt.

Rekrytera rätt or go home?

Tillväxt, framgång och hållbara organisationer

Fyra prominenta deltagare bidrog med sina individuella perspektiv kring tillväxt, framgång och att bygga långsiktigt hållbara organisationer. Panelen bestod av Aron Levin (Relatable.me), Christopher Engman (Climeon), Måns Alfvén (Alfvén & Didrikson) och Johan Staël von Holstein (bla VD Wakopa Eagle AB & Speed Ventures) och det blev en ovanligt intressant debatt där deltagarna befriande ofta var oense. Föredömligt och (tålamodigt :-) ) modererat av Kristina Hagström-Ilievska.  

Det som jag tyckte var extra intressant var hur ofta frågor kring rekrytering, rätt personal, rätt attityd och en stark kultur spontant kom upp som framgångsfaktorer. Det diskuterades många tillväxtfrågor där deltagarna i panelen hade olika vinklar, men gällande vikten av rätt medarbetare och deras betydelse för att lyckas var panelen enig.

Men, om detta stämmer… Om det finns ren och skär vinst och ökad tillväxt i att har rätt personal anställd… Hur kommer det sig då att:

  • Så många organisationer inte prioritera att bli bäst på att rekrytera?
  • Att kompetensförsörjning inte är lika prioriterade som andra kärnprocesser i företaget?
  • Att det ofta saknas intern samsyn kring kompetensförsörjning?
  • Att HR ofta är en underbemannad avdelning?
  • Att kompetensfrågan inte ligger på ledningsgruppsagendan?
  • Och att många lägger ut rekrytering externt i stället för att prioritera att bli bäst på att rekrytera till sig själva?

Det finns såklart svar på samtliga frågor, anledningar och omständigheter som påverkar. Men jag kan bara konstatera, vill man nå resultat och hållbar tillväxt är rätt medarbetare och en stark kultur framgångsfaktorer. Frågan är om det en framgångsfaktor för dig, eller dina konkurrenter?


John Sagrelius, CMO, ReachMeeJohn är Chief Marketing Officer på ReachMee och har en bred erfarenhet av att hjälpa olika typer av företag och organisationer att rekrytera effektivare och hitta lösningar för olika rekryteringsutmaningar. 
john.sagrelius@reachmee.com

Läs mer från John:

Publicerat 2018-06-14

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla