<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem snabba med Emma Karlsson – rekryteraren som bytte sida

En solig fredag med en försmak av vår var det åter dags att sätta sig ner med en av våra fantastiska medarbetare för en ny omgång av ”Fem snabba med…”. Den här gången var det vår Customer Success Manager Emma Karlssons tur. Vi pratade, bland mycket annat, om hur hon hamnade på ReachMee, varför ett Korpenlag gör att hon trivs extra bra på sin arbetsplats och vikten av återkoppling till kandidater. Tycker du att hon ser bekant ut kan det bero på att hon var en av våra uppskattade talare på ReachMee-dagen, har gästat frukostseminarier och ständigt är på språng för att hjälpa våra kunder med deras rekryteringsutmaningar. Så här svarade Emma på våra fem snabba…

Fem snabba frågor till Emma Karlsson ReachMee Customer Success Manager. Vi pratar rekrytering och automatisering.

1. Vilken väg har du tagit för att komma till där du är idag?

Jag studerade en personalvetarutbildning på Stockholms Universitet och tog examen 2015. Därefter började jag jobba som rekryterare med fokus på volymrekrytering. På samma arbetsplats blev jag så småningom ansvarig för att strukturera upp vårt rekryteringssystem –  ReachMee. I och med det blev jag även vår kontaktperson till ReachMee. Mitt jobb som rekryterare var ett föräldravikariat och ReachMee visste om det. När sommaren närmade sig fick jag ett telefonsamtal från Anna, Talent Acquisition Manager på ReachMee, som undrade hur mina planer såg ut inför hösten. På den vägen fick jag sedan jobbet som Customer Success Manager och trivs fantastiskt bra!

2. Vilken är, enligt dig, den viktigaste trenden inom rekrytering just nu?

Fördomsfri rekrytering är ju något som ständigt är aktuellt och som jag ser att många av våra kunder lägger extra stor vikt vid. Det har i sin tur gjort att det dessutom blir vanligare att slopa CV:t. Istället använder de sig av urvalsfrågor i ett första steg, beroende på hur kandidaten svarar kan nästa steg bli ett test eller ett arbetsprov. Därefter tas kandidater in på intervju där den som rekryterar använder sig av tydligt strukturerade och/eller kompetensbaserade intervjuer. Det är viktigt att ha bra verktyg för att kunna rekrytera fördomsfritt. Ett exempel på hur ett rekryteringsverktyg kan hjälpa till är automatisering av rekryteringsprocessen. Vi märker att det pratas allt mer om det nu och det är också något som jag idag hjälper våra kunder med. Automatisering öppnar upp för en objektiv bedömning samtidigt som det sparar tid genom en mer effektiv rekryteringsprocess.

3. Vilket är ditt bästa rekryteringstips? 

Att vara tydlig med hur rekryteringsprocessen går till och att ge bra återkoppling till kandidaterna så de vet varför de inte har gått vidare i processen. Oavsett om kandidaten får tjänsten eller inte så kommer ju den att berätta för andra om hur det var att söka jobbet. Det är ju en del i att bygga företagets varumärke. En tydlig och strukturerad rekryteringsprocess, som gör att varje kandidat känner sig rättvist bedömd och sedd, kommer att ge en positiv bild av företaget. Det kan i sin tur bidra till fler ansökningar i framtiden.

4. Vad är det roligaste ni gör på din arbetsplats just nu?

Vi har rent generellt väldigt roligt tillsammans på kontoret! Det är alltid bra stämning med mycket humor vilket gör att det alltid är kul att gå till kontoret. Ska jag nämna en specifik sak så har vi på ReachMee ett fotbollslag i Korpen där vi spelar tillsammans på onsdagsmorgnar innan jobbet. En sak jag tycker är fantastiskt roligt. Trots att vi inte ligger i den övre delen av tabellen är det ett kul sätt att träffa sina kollegor utanför arbetstid och göra något tillsammans.

5. Vad är viktigast för att du ska trivas på en arbetsplats?

Det absolut viktigaste för mig är att inte bli uttråkad. Jag behöver variation och känna att jag utvecklas för att trivas. I min nuvarande roll får jag träffa ett stort antal olika kunder som alla har olika rekryteringsutmaningar. Ingen kund är den andra lik och att jag får möjligheten att hjälpa dem att nå sina mål gör att jag har världens roligaste jobb!

Mer om Emma hittar du på hennes LinkedIn-profil, besök den gärna och säg hej!

Läs också "Fem snabba med..."

Publicerat 2017-03-22

Ämnen: ReachMee, HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla