<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Robotrekrytering eller helt enkelt automatisering av rekryteringsprocessen?

Det finns många delar i rekryteringen som är tidskrävande och repetitiva, men som måste göras. Ofta handlar det om administrativt och rutinmässigt jobb, som när många kandidater ska kategoriseras och auto-svaras. Visst vore det en dröm att ha en robot som hjälper till med delar av rekryteringsjobbet när du inte hinner? Drömmen har blivit verklighet – möjligheten att automatisera rekryteringsprocessen är här för att stanna!

Robotrekrytering eller helt enkelt automatisering av rekryteringsprocessen?

Det pratas om rekryteringsrobotar och robotic process automation (RPA) men vad innebär det för dig som jobbar med rekrytering rent praktiskt? Hur kan automatisering effektivisera företagets rekryteringsprocesser och är det verkligen pålitlig? Vi förstår att frågorna kan vara många. Här redogör vi för de tre främsta anledningarna till varför du som jobbar med rekrytering bör överväga att ta hjälp av ett rekryteringssystem som stödjer automatisering.

1. Mer tid till det du är bäst på

Du som arbetar med rekrytering lägger förmodligen en hel del tid på att administrera lediga tjänster och annonser, sortera kandidater och återkoppla till alla på rätt sätt och i rimlig tid. Kanske ligger inte din spetskompetens i just den här administrativa delen, utan i rekryteringshantverkets andra delar – som att nätverka, träffa kunder, intervjua kandidater och hitta de där perfekta matchningarna. Med hjälp av rätt teknik kan du automatisera den administrativa delen av jobbet, som annars skulle utförts manuellt av dig eller dina kollegor, och ägna mer tid åt det du är bäst på.

2. Effektivisera processerna och minimera felen

Oavsett hur noggrann du är blir det ibland fel. Vi är inte mer än människor, och människor gör misstag. Många delar av rekryteringsjobbet kräver dina mänskliga och sociala egenskaper, medan vissa mer administrativa delar inte gör det. De kan skötas av maskiner. Maskiner som inte gör fel, så länge de funkar som de ska. Automatisering hjälper dig att minimera felen i det administrativa och repetitiva jobbet. På så sätt kan arbetet göras snabbt och felfritt, samtidigt som kostnaderna blir mindre.

3. Få avlastning när det peakar

Är du en av många som vissa veckor har jobb upp till öronen, och andra veckor har tid för både långlunch och eftermiddagsfika? På de allra flesta arbetsplatser går arbetsbelastningen i vågor. Ibland är det jättestressigt och ni har massor att göra, och ibland är det betydligt lugnare. Den här typen av ojämn arbetsbelastning gör det svårt att anställa administrativ hjälp, eftersom den kanske inte längre behövs om två veckor. Samtidigt riskerar en periodvis hög arbetsbelastning att vissa delar av ditt jobb kommer utföras mindre noggrant. Ofta är det just administrationen som blir lidande i ett yrke som bygger mycket på din sociala kompetens. Lösningen är att ta hjälp av tekniken. Genom att ha ett system som automatiserar delar av rekryteringsprocessen kan ni enkelt få snabb och effektiv hjälp med det administrativa när ni behöver. Då hinner ni mer, slarvar mindre och slipper anställa administrativ hjälp.

Med ReachMee kan ni enkelt automatisera delar av rekryteringsprocessen, utan att tumma på kvaliteten. Då sparar ni både tid och pengar. Läs mer om hur det fungerar här.

Läs mer:

 

Publicerat 2018-12-06

Ämnen: Automatisering, rekryteringssystem

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla