<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Så kan en PT i rekrytering hjälpa chefer att kvalitetssäkra sina rekryteringar

Coachning, bollplank och hjälp att gå ifrån teori till praktiskt genomförande – helt enkelt en personlig tränare för rekryterande chefer. Solna stad ville erbjuda sina chefer mer än bara utbildningar och lanserade därför konceptet PT i rekrytering.

Så kan en PT i rekrytering hjälpa chefer att kvalitetssäkra sina rekryteringar

Konkret stöd i en skarp rekryteringsprocess

För Katarina Riml, HR-strateg på Solna stad och den som utvecklade idén med PT i rekrytering, var det en fråga om att förenkla och effektivisera för rekryterande chefer:

”Kurser, utbildningar och riktlinjer utgör en helt nödvändig grund, men det är en sak att lyssna på de teoretiska delarna och en annan att rent praktiskt omsätta det i sitt arbete. Därför ville vi ge våra rekryterande chefer och ledare möjligheten till konkret hjälp och ett bollplank i en skarp rekryteringsprocess - hela vägen från kravprofil till tillsättning.”

Rekryteringar som långsiktiga mål

När tiden brister blir rekryteringar allt för ofta kortsiktigt mål – att så snabbt som möjligt få en person på plats, när det egentligen är en långsiktig investering som i många fall ger effekter långt framåt i tiden. Att arbeta med kompetensbaserad rekrytering är en metod för att se till att kvaliteten i rekryteringsprocessen höjs och att rätt person hamnar på rätt plats, men som rekryterande chef är det inte alltid helt lätt att ta till sig metoden efter bara någon enstaka utbildning.

”Genom den avancerade intervjutekniken som kompetensbaserad rekrytering innebär kan vi minska risken för omedveten diskriminering och felrekryteringar. Men för att implementera metoden fullt ut för rekryterande chefer krävs mer än en engångsinsats, vi måste synliggöra kopplingarna mellan det teoretiska och det praktiska och erbjuda verktyg för att arbeta med den i en konkret rekryteringsprocess.”

Utbildning förlängs genom coachning i rekryteringen

Efter en inledande utbildning erbjuds därför alla chefer och ledare i Solna stad en PT i rekrytering som coachar i genom en skarp rekryteringsprocess. Beroende på tidigare erfarenheter och olika behov kan stödet för varje chef skräddarsys och genom att samla hela processen i ett och samma rekryteringssystem underlättas arbetet ytterligare:

”Vi vill skapa processer för att underlätta så mycket som möjligt för de rekryterande cheferna. Dels genom att samla allt i samma system, där mallar, intervjuguider och tydliga processer finns tillgängliga men också genom att möta varje person där den befinner sig just nu, och ta det vidare därifrån”.

Läs mer

 

Publicerat 2016-03-03

Ämnen: Event och aktiviteter

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla