<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Så skapar du den ultimata platsannonsen

Med en riktigt bra platsannons blir chansen större att ni hittar er drömkandidat. Men annonsen ska inte bara hittas av de rätta kandidaterna, den ska också få dem att vilja söka jobb hos just er. För att nå fram och sticka ut måste annonsen både ge ett bra intryck snabbt och ha ett tilltalande innehåll som lockar kandidaten att läsa mer och söka tjänsten. Små åtgärder kan ha stor effekt - därför ger vi dig här några snabba tips för att optimera dina platsannonser. 

Skriver du platsannons? Fånga drömkandidaten med ett par enkla knep.

Du kan också ladda ner vår guide med praktiska tips för att skapa bättre platsannonser!

Fånga drömkandidaten

Ofta är det bråttom att tillsätta tjänsten och tidsbristen gör det lockande att ta enkla genvägar. En genväg blir lätt en senväg och ju mer noggrann du är i ditt grundarbete desto bättre kommer utfallet att bli. Här är fem snabba tips för att optimera platsannonsen:

Dagens jobbsökare

En viktig faktor att fundera över är dagens jobbsökare och såklart den specifika målgrupp som ni vänder er till. Hur beter de sig och vilka kanaler använder de i jakten på ett nytt jobb? 

Målen styr er till rätt kandidat

Använd organisationens nuläge och mål som utgångspunkt när ni först sätter er ner och funderar över vem det är ni behöver. 

Ingen kan allt

Superhjältar finns bara i serier – ingen kan allt och var rimliga i era krav. Kom ihåg att ge och ta! Ofta är det mer fokus på krav än erbjudande, vänd på det och fokusera på vad just ni erbjuder som arbetsplats istället. 

En bild säger mer än 1000 ord:

Det må vara ett uttjatat utryck men faktum är att bild och film ökar era chanser att fånga kandidatens intresse. Våga experimentera och ta ett steg utanför textens trygghetszon. Glöm dock inte bort att en välskriven och intressant text är nog så viktig.

När ska en annons publiceras?

Tänk på att inte posta ett nytt jobb på en fredag eftermiddag. På måndag, när kandidaterna är som mest aktiva igen, har de då redan hunnit bli gamla. Posta istället annonsen sent på söndag kväll eller tidigt på måndag morgon för bäst effekt.

Mer läsning

Tycker du att det här lät intressant och vill lära dig mer om hur du skapar den perfekta platsannonsen? I så fall rekommenderar vi att du laddar ner vår guide för hur du skapar den ultimata platsannonsen. Med den som stöd kan du skapa en platsannons jobbsökaren inte kan motstå!

Publicerat 2016-09-12

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla