<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Så skapar du en konverterande karriärsida

Det är inte ont om personer som missionerar för att varje företag bör ha en egen karriärsida. Inte så konstigt eftersom det blir ett allt viktigare verktyg för att locka till sig toppkandidater och öka antalet sökande. Karriärsidan skapar intresse hos jobbsökande genom ge en bild av företaget som arbetsgivare. Dagens kandidater söker sig inte till tjänster – de söker sig till arbetsplatser. För att lyckas intressera dem krävs det att karriärsidan inte bara har en lista över jobb utan verkligen visar vilka ni är.

bild på skissande av en konverterande karriärsida

De första stegen mot en lyckad karriärsida

Grundförutsättningar för en lyckad karriärsida är till att börja med att jobbsökare hittar dit, kan se sidan och söka jobbet. 

Tips på de första stegen: 

  1. Mobilanpassat. Dagens jobbsökare besöker karriärsidan och söker jobb via sin mobiltelefon. En responsiv webbdesign gör besöket på karriärsidan lika enkelt via surfplatta och mobil som en dator. 
  2. Vägar till karriärsidan. Hur hittar en jobbsökare till er karriärsida? Se till att alla externa jobbannonser länkar dit och att ni syns på Google. Säkerställ att de sociala kanaler ni använder för employer branding länkar till karriärsidan. Läs mer om hur du får era jobbannonser att synas på Google.
  3. Karriärsidan och företagssidan. Kunder och jobbsökande vill ha olika typer av information. Distrahera inte jobbsökare med en menyrad som riskerar att leda bort dem till kundfokuserade sidor. Länka till karriärsidan på ordinarie webbsidan, och lägg karriärsidan separat. Egen menyrad och egen information. Om du vill att kandidaterna ska kunna läsa mer om era produkter eller tjänster, länka till dessa sidor från karriärsidan men undvik att distrahera kandidaten från att söka jobbet.
  4. Dela annonser och information. Se till att jobbtips sprids lättare med hjälp av integrerade funktioner för delning på sociala medier. 
  5. Enkelt att söka jobbet. Underlätta för kandidater att söka era tjänster eller att skicka in en spontanansökan. Använd mobilanpassade ansökningsformulär och se till att det krävs så få klick som möjligt för att ansöka.
Analysera min karriärsida!

Innehållet och kontakten med kandidaten

Karriärsidan är en möjlighet att fånga intresset hos kandidater genom att visa värdet av att jobba hos er. Det sätter krav på att sidan inte bara ska kännas som en snyggt designad lista med jobb. Det handlar snarare om att kunna kommunicera företagets identitet. Det är här jobbsökaren får sina första intryck när de ställer sig själva frågan Vill jag jobba här? 

Tänk på karriärsidan som ett första möte. Du ska ge ett gott och intressant intryck, ha ett lättförståeligt budskap och skapa utrymme för samtal. Ge jobbsökare en inblick i hur ni har det och vilka ni är. Visa det genom bilder på kontor och medarbetare eller videoklipp med medarbetare som berättar om en typisk arbetsdag. Nyckeln är att ha engagerande innehåll som väcker intresse.

Tips på innehåll till karriärsidan

  1. Ge en inblick "bakom kulisserna" med hjälp av medarbetarberättelser, bilder eller videoklipp. 
  2. Belys medarbetare; deras arbete och olika yrkesroller. Det underlättar för jobbsökaren att föreställa sig "sin plats" i teamet och få en förståelse för hur företaget fungerar. 
  3. Vad värderar vi som företag hos våra medarbetare? Förmedla företagskultur och förväntningar. Jobbsökaren kan lättare känna efter om de skulle passa in i rollen och på arbetsplatsen.
  4. Vad värderar våra medarbetare hos oss som företag? Sälj in er som en bra arbetsplats! Förklara vad ni erbjuder anställda och fördelar med att jobba hos er.
  5. Ansökningsprocessen. Vad kan jag förvänta mig om jag söker jobb här? När kommer återkoppling på inskickad ansökan och hur går en intervju till?

Annat att tänka på...

Karriärsidan är inte den enda källan till intryck av er som arbetsgivare. Andra saker som spelar en roll är hur annonserna är utformade, vad som finns att läsa om er på nätet, medarbetares omdömen och hur ni engagerar er med potentiella jobbsökare. 

Kostnadsfri analys av er karriärsida

Vi gör en kostnadsfri analys av er karriärsida! Få konkreta tips på hur du kan förbättra sidan med några få ändringar och hur du utvecklar den långsiktigt.

Analysera min karriärsida!

Publicerat 2017-05-31

Ämnen: HR, Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla