<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sommarläsning: Fem populära artiklar

Sommaren har anlänt och de flesta är lediga. Det är lågsäsong vad det gäller rekrytering, så varför inte passa på att uppdatera dig kring allt det där du inte hinner ta dig an en vanlig hektisk arbetsdag? Här kan du ta del av de fem mest populära artiklarna vi har publicerat under 2019. 

Tips på fem populära artiklar från ReachMees blogg som du kan läsa i sommar.

 

1. Fem fällor att undvika i samarbetet med rekryterande chefer 

Fem fällor att undvika i samarbetet med rekryterande chefer 

Det viktiga samarbetet med den rekryterande chefen i rekryteringsprocessen är inte alltid helt lätt och när det går snett kan det få konsekvenser i form av dålig kandidatupplevelse, att ni tappar kandidater eller att ni gör kostsamma felrekrytering. Samarbete och kommunikation är a och o när det kommer till att få det här samspelet att lyckas.

Läs hela artikeln här >>


2. Talent Acquisition Vloggen – avsnitt 1 med Stina Printz

2. Talent Acquisition Vloggen – avsnitt 1 med Stina Printz

Hur förmedlar ni er företagskultur i rörligt material? Stina Printz är attraktionskonsult på Wise Professionals och ger dig i den här videon sina bästa tips. Under våren publicerade vi de fem första avsnitten av vår egna vlogg - Talent Acquisition Vloggen. Ni hittar alla avsnitten på bloggen!

Se videon här >>

 

3. Tre steg till att bli mer inkluderande i din rekrytering 

3. Tre steg till att bli mer inkluderande i din rekrytering 

Det är lätt att glömma att en stor del av kandidatupplevelsen faktiskt speglas i hur transparent er rekryteringsprocess är. Första steget till inkluderande rekrytering börjar med att alla potentiella kandidater har samma möjlighet att söka jobbet. 

Läs artikeln här >> 

 

4. Tre kandidatmålgrupper du bör fokusera på för att öka sannolikheten att hitta rätt kandidat 

4. Tre kandidatmålgrupper du bör fokusera på för att öka sannolikheten att hitta rätt kandidat 

Vilka kanaler använder du när du letar efter kandidater? Utöver de mer traditionella kanalerna som Arbetsförmedlingen och Monster.se ser vi en tydlig ökning i användandet av sociala medier och programmatiska annonser vid spridning av ansökningsannonser.

Läs artikeln här >>

 

5. Fem snabba med Linnea Holm – böckerna om rekrytering du inte får missa 

5. Fem snabba med Linnea Holm – böckerna om rekrytering du inte får missa 

Linnea Holm jobbar som HR-koordinator på ReachMee i Stockholm. Här är hennes huvuduppgifter rekrytering och onboarding av nya medarbetare, samt att stötta HR-chefen med det hon behöver hjälp med. Här ger hon sina bästa rekryteringstips och rekommenderar också ett antal böcker lämpade för solstolen. 

Lär artikeln här >>

 

Mer rekryteringsinspiration från Reachmee

VIll du läsa fler spännande artiklar får du mer än gärna kolla in den gedigna kunskapsbanken på vår webbplats. Här hittar du allt från guider och checklistor till videor och e-böcker. Trevlig sommar!

 

Publicerat 2019-07-22

Ämnen: rekryteringsprocess, Talent Acquisition Forum,, sommarläsning

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla