<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tänk som en marknadsförare och få fler kandidater med hjälp av nyckelord

Du har kanske hört det pratas tidigare om sökordsoptimering för att bli hittad på nätet? Att använda nyckelord och optimera en webbsida för att få en hög placering i sökmotorer är ett viktigt verktyg för marknadsförare. Som rekryterare kan du också dra nytt av det här tankesättet. Läs vidare så förklarar vi hur.

Att använda nyckelord och optimera en webbsida för att få en hög placering i sökmotorer är ett viktigt verktyg för marknadsförare. Som rekryterare kan du också dra nytt av det här tankesättet.

Gör det lätt att hitta rätt till och på karriärsidan

Karriärsidan är HR:s ansikte utåt. Det är er kanal direkt till kandidaterna och en utmärkt plats att visa upp vilka jobb som finns lediga och att passa på att ge allmän information om ert företag som alla arbetssökande bör känna till. Exempelvis praktisk information såsom var kontoret ligger, vilken bransch företaget är verksam inom eller för att förmedla mjuka värden och vilka förmåner som finns.

Att skriva för sökmotorer är att skriva för människor

Utforma texter med en människa i åtanke. Med hjälp av tydlig styckesindelning, rubriker och underrubriker blir det enklare att ögna igenom en text och snabbt ta till sig innehållet. Nyckelord är perfekta att få med i början på textstycken och i rubrikerna.

Naturligt kommer det att finnas behov för vissa nyckelord och fraser på karriärsidan såsom att det finns lediga jobb, en viss typ av uppdrag eller vilken ort ni befinner er på. Har du koll på vilka nyckelord som är mest centrala för er kan du säkerställa att de förekommer på rätt ställen för att alla besökare till sidan snabbt kan hitta och ta del av den informationen.

Exempel på nyckelord för tydligare rubriker och information i texter:

  • Lediga jobb på företagsnamn
  • Vi har lokaler i ort 
  • Lediga tjänster inom bransch / tjänstetitel

Skapa tydligare jobbannonser med hjälp av nyckelord

På samma sätt som du med hjälp av ord på karriärsidan kan hjälpa besökaren att hitta rätt länk för lediga jobb eller att fort se i vilka städer ni söker nya medarbetare är nyckelorden en stor hjälp när du utformar jobbannonsen.

Det är bra att ha med synonymer, förklaringar och ord mer än en gång i text. De flesta annonstjänster tillåter nämligen jobbsökare att leta efter inte bara tjänstetitel, utan också att söka på fritext. När du använder synonymer ökar sannolikheten att kandidaten hittar just er annons.

Några exempel på nyckelord och synonymer som du kan ha med i en och samma text är:

  • För sysselsättningsgrad: Deltidsjobb / Arbeta deltid / Extrajobb
  • Titel som också kan vävas in förklarande i text: Kundtjänstmedarbetare / Customer Service Representative / Kundsupport
  • Arbetsuppgifter: Löneutbetalning / Löneadministration / Ekonom med ansvar för lön

Fler tips för att synas på nätet med sökordsoptimering

Du hittar fler tips på hur du kan tänka kring nyckelord i annonser och på karriärsidan i vår guide för sökordsoptimering. Du laddar ner den helt gratis genom att följa knappen nedan.

Ladda ner guiden SEO för rekryterare

Publicerat 2018-08-16

Ämnen: HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla