<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

10 snabba tips för en bättre karriärsida

När det kommer till att attrahera talang pratas det vitt och brett om karriärsidan. Att det är där kandidaterna lockas till arbetsplatsen och övertygas om att de borde söka ett jobb. Många sitter idag med en karriärsida men kämpar med att veta exakt hur de kan göra en sida som lockar besökaren. Därför har vi samlat 10 tips på enkla sätt att förbättra karriärsidan.

10 snabba tips för en bättre karriärsida

 1. Färg och formspråk. Det ska tydligt gå att se att karriärsidan hänger ihop med ert företag. Använd samma färger som på företagssidan, ha med logga och använd ett liknande bildspråk.
 2. Kolla hur sidan fungerar på en smartphone. Alla söker inte jobb via dator. Det blir allt vanligare att jobbsökare surfar in på karriärsidan från en smartphone eller surfplatta. Det är viktigt att sidan ser schysst ut och att texten är lättläst även då.
 3. En bild säger mer än tusen ord. Visa snabbt och enkelt upp kollegorna, arbetsmiljön och kontoret med hjälp av bilder. 
 4. Jobblista för översikt, separat sida för själva jobbannonsen. Mer text gör det svårscrollat, både på datorskärm och på telefon. Att också samla all text på en och samma sida gör det svårt att särskilja olika annonser från varandra och minskar SEO-kraften.
 5. Tänk på läsare och sökmotor. Öka chanserna att ni blir hittade på Google och andra sökmotorer genom att använda nyckelord i text på karriärsidan och annonserna.
 6. Enkel ansökningsprocess. Kandidater som kollar på er karriärsida via mobil kommer också vilja söka från sin mobiltelefon. Är det enkelt att göra? Få knapptryck, slippa skicka separat e-post, fylla i för många fält och enkelt att bifoga CV.
 7. Kunna dela annonsen via sociala medier. Gör det enkelt för besökare att tipsa andra om jobben de hittar! Karriärsidan bör ha en funktion på varje annons som gör att det på något knapptryck går att skicka jobbtips via sociala medier eller mail.
 8. Löpande uppdateringar. Allt måste inte vara perfekt. Det bra med en karriärsida är att den är levande och mår bra av att uppdateras då och då. Nya bilder, omskriven och förbättrad text eller fokus på nya områden mår karriärsidan bara gott av.
 9. Feedback från medarbetare. Hör med kollegorna vad de tycker om karriärsidan. Ger foton och text en ärlig bild? Blir de själva sugna på att söka jobb? Andra på jobbet kan ha värdefull insikt om små punkter som verkligen förbättrar hela sidan.
 10. Glöm inte att skryta lite! Vilka förmåner bjuder ni på? Finns det några speciellt roliga arbetsuppgifter, kontorsgemensamma aktiviteter eller fördelar med att jobba hos er som är värda att belysa?

Vad behöver just ni förbättra?

Vill du ha fler konkreta tips på hur just ditt företags karriärsida kan bli bättre? Skicka in en länk till er karriärsida och få en gratis analys och förslag på förbättringar för att göra sidan ännu bättre.

Analysera min karriärsida!

Karriärsidor från ReachMee

Med ReachMee rekryteringsverktyg kan du enkelt skapa en snygg karriärsida.

 • Skapa undersidor för avdelningar och visa relaterade jobb. 
 • Visa profiler för medarbetare och vilken avdelning de tillhör.
 • Länka till sociala medier och visa upp Instagram-flödet.
 • Lägg enkelt upp bilder, video och beskrivande text.

Läs mer om Attract – karriärsidor från ReachMee här >>

Publicerat 2017-10-12

Ämnen: HR, karriärsida, Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla