<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 fallgropar att undvika under en arbetsintervju

Har du någon gång anställt någon utan att genomföra en intervju? Det har aldrig vi på ReachMee. Trots att forskning gång på gång visat att anställningsintervjun inte är en säker metod för att förutspå en persons framtida arbetsprestation. Oavsett om man rekryterar mycket eller lite är det viktigt att ha koll på de klassiska intervjufällorna. Idag tar vi upp fem av de mest klassiska misstagen många gör under en arbetsintervju.

Läs mer

Ämnen: arbetsintervju, Jobbintervju, rekryteringsprocess

Ställ rätt frågor till kandidaten under jobbintervjun

När det är läge att förbereda intervjun är det dags att också bestämma vilja typer av frågor som ska ställas. Att fråga vilket djur personen identifierar sig kan ju vara ett roligt sätt att börja träffen, men knappast något som fungerar som bra beslutsunderlag. Det är bättre att ställa frågor kopplade till er kravspecifikation. Frågorna kan vara fokuserat på en kandidats biografiska historia, granska tidigare handlingar eller blicka mot framtiden.

Läs mer

Ämnen: HR, arbetsintervju

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla