<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

AI och rekrytering – hur kommer man igång?

AI inom rekrytering är inte bara en trend utan här för att stanna. De flesta rekryterare har insett hur mycket som finns att vinna på att automatisera och digitalisera utvalda delar i rekryteringsprocessen. Här tittar vi närmare på inom vilka områden som AI kan vara effektivt att använda för en rekryterare.


Läs mer

Ämnen: Automatisering, rekryteringsprocess, digitalisering, ai

Förbered din rekrytering för tiden efter covid-19

Ingen vet säkert hur världen, arbetslivet och rekryteringsprocesser kommer att formas av covid-19. Men de förändringar som många bolag nu gör kommer med högsta sannolikhet att sätta spår i hur framgångsrika verksamheter behöverarbeta för att attrahera talang. 

Läs mer

Ämnen: Automatisering, Employer Branding, rekryteringsprocess, digitalisering, covid-19

Fyra positiva effekter av en digitaliserad rekryteringsprocess

Det är mycket som kan digitaliseras i rekryteringsprocessen. Alltifrån kravprofil och annonsering, till automatisering och nu även hantering av digitala anställningsavtal. Och ja, fördelarna är många – här listar vi fyra positiva effekter av att lyckas med att digitalisera er rekryteringsprocess.  


 

Läs mer

Ämnen: Automatisering, digitalisering, Hire

Så här löser kommunerna sina sommarrekryteringar på bästa sätt

 Ju närmare sommaren vi kommer, desto närmare kommer också en av årets största utmaningar för landets kommuner – nämligen att rekrytera till sommarjobben. Att rekrytera inför sommaren är ett omfattande arbete som kräver hantering av stora kandidatvolymer. Detta ställer stora krav på kommunernas rekryteringsprocesser.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Automatisering, kommun

Kommunala jobb kräver smartare rekryteringar

Välfärden står inför en stor kompetensutmaning. Idag arbetar över en miljon människor inom den svenska välfärden, men det är inte tillräckligt. I takt med att antalet barn och äldre ökar betydligt mer än de i arbetsför ålder, fortsätter behovet av arbetskraft också att öka. Detta ställer höga krav på förändrade rekryteringsmetoder. Smartare tekniska lösningar är ett viktigt steg på vägen.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Automatisering, kommun

Robotrekrytering eller helt enkelt automatisering av rekryteringsprocessen?

Det finns många delar i rekryteringen som är tidskrävande och repetitiva, men som måste göras. Ofta handlar det om administrativt och rutinmässigt jobb, som när många kandidater ska kategoriseras och auto-svaras. Visst vore det en dröm att ha en robot som hjälper till med delar av rekryteringsjobbet när du inte hinner? Drömmen har blivit verklighet – möjligheten att automatisera rekryteringsprocessen är här för att stanna!

Läs mer

Ämnen: Automatisering, rekryteringssystem

Så kan agil rekrytering ge en bättre kandidatupplevelse och effektivare rekryteringsprocess

De flesta företag och organisationer strävar efter att ge en så bra kandidatupplevelse som möjligt. I den här artikeln ger Elin Filipp, People & Culture Manager på ReachMee, en snabb överblick över hur ett agilt arbetssätt i rekryteringsprocessen inte bara är effektivt utan också kan ge en bra kandidatupplevelse som inte drar ut på tiden. Elin kommer också föreläsa om detta ämne på Get to work HR Meetup den 12.e september! 

Läs mer

Ämnen: Automatisering

Så hanterar du många rekryteringsprocesser samtidigt

Det kan vara en utmaning att hantera många olika rekryteringsprocesser parallellt. Kanske håller du i allt själv, eller så samarbetar du och flera chefer internt och har tjänster ute som kräver olika typer av stöttning av dig. Oavsett är det inte ovanligt att man glömmer att avslå icke aktuella kandidater eller att processer drar ut på tiden. Därför ger vi dig här fyra tips som gör det enklare att hantera många rekryteringsprocesser parallellt. 

Läs mer

Ämnen: Automatisering

Dags att rekrytera? Så sparar du flera timmar för varje projekt

Likt säljare kan automatisera delar av sitt arbete kan faktiskt även HR slippa flera arbetsmoment genom att låta ett rekryteringssystem sköta uppgiften istället. 

Läs mer

Ämnen: HR, Automatisering

Att rekrytera med datorintelligens och algoritmer

”Lita inte på dina instinkter – maskinen rekryterar bättre!” och ”AI kommer att ta över ditt jobb” är nog rubriker du känner igen från trendspaningar och rapporter om kommande innovationer. Vi har också tidigare skrivit om hur det datadrivna rekryterandet tar en allt större plats, och det finns inget som tyder på att trenden kommer att brytas. Dock finns det inte anledning till oro för att bytas ut mot en maskin. Vi tar en titt på det här med att rekrytera med datorintelligens och varför det egentligen betyder att få stöd av automatisering.

Läs mer

Ämnen: HR, Automatisering

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla