<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fyra tidstjuvar i rekryteringsprocessen

Att rekrytera kan vara stressigt och ibland är det svårt att veta vilka delar som är bäst att investera tid i. Idag är det endast 30 procent av verksamheter som lyckas med att tillsätta en ledig tjänst inom 30 dagar, enligt LinkedIn. Är det möjligt för fler att minska den tiden och hur gör man?

Läs mer

Ämnen: effektivisering, rekryteringsprocess, produktivitet

Minimera din "time-to-hire" - men inte på bekostnad av resultatet

En utdragen rekryteringsprocess kan få kandidater att tröttna, rekryterande chefer lika så: för varje dag som går uteblir dessutom resultaten. Att rekrytera snabbt och minimera ”time-to-hire”, tid-till-anställning, är en nödvändighet men också en stor utmaning. Det kan finnas delar i rekryteringsprocessen som behöver elimineras och delar som kan automatiseras. Med en ökad efterfrågan och ett minskat utbud ökar också tid-till-anställning, men vad kan du göra och varför bör du göra det?

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, effektivisering

Vad innebär inbound recruiting och varför är det intressant för dig som jobbar med rekrytering?

Recruting content, inbound recruting, employee content marketing, eller recruitment marketing. Kanske är några av de begrepp som du hört eller sett senaste tiden? Det är inte förvånande. Trendiga ord kommer och går inom alla branscher men just inbound recruiting verkar vara ett begrepp som har kommit för att stanna. Själva begreppet, och meningen av, inbound recruting kommer från marknadsföring och försäljning, där inbound länge har varit en etablerad term. Kort sagt innebär det att fokusera på kvalitet snarare än kvantitet, och att locka kandidater till sig snarare än att jaga dem.

Men helt nytt är det inte. Många som arbetar aktivt med att skapa relationer och med employer branding kommer att känna igen sig i mycket. Här reder vi ut begreppen och berättar mer om vad inbound recruting innebär. Dessutom ger vi dig några praktiska tips för att själv komma igång och arbeta med det!

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, effektivisering

5 tips: Så använder du urvalsfrågor i din rekrytering

Urvalsfrågor är ett bra sätt för att tidigt i rekryteringen göra en första gallring. För företag med många ansökningar är det också ett utmärkt verktyg för att effektivisera rekryteringen. En urvalsfråga kan användas för att ge svar på om kandidaten uppfyller skallkraven men också på mer mjuka frågor: delar kandidaten företagets värderingar och hur ser den på företagets kultur? Vi har tagit fram 5 tips för hur du kan arbeta med urvalsfrågor i din rekrytering.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, effektivisering

Så hittar du rätt medarbetare – och undviker felrekryteringar

Att hitta rätt medarbetare handlar inte bara om att synas på rätt plats, ha ett starkt employer brand och att attrahera rätt person. Det handlar också om att kunna göra ett korrekt urval. En felrekrytering blir som bekant både dyrt och tidskrävande. Rätt medarbetare är en förutsättning för att ett företag ska kunna utvecklas och växa men det är inte alltid så lätt. I det här inlägget går vi igenom några smarta sätt för att du ska öka dina chanser att hitta rätt. Och nej! Rekrytering baserat på magkänsla hör inte dit.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, effektivisering

Säkerställ återkoppling och spar tid i rekryteringsprocessen

Digitaliseringen har gett kandidaterna förändrade vanor - men också rekryteringsarbetet fler möjligheter. För företag som rekryterar till flera tjänster, eller får väldigt många ansökningar till varje tjänst ökar kraven för HR på att hinna med och samtidigt kunna hålla en hög kvalitet i alla processer. För att klara av den ökande arbetsbördan, ge alla kandidater en bra återkoppling och fortfarande ha tid över för att fullt ut kunna fokusera på de kvalificerade kandidaterna kräver ett nytt arbetssätt - och nya verktyg. 

Läs mer

Ämnen: effektivisering, Automatisering

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla